A blög once bit my sister

Ålesund

Obligatorisk Ålesundsbilde Vi har vært en uke i Ålesund og besøkt Johannes filletante, Annelise, på Hankane, et herlig sted på øya Tørla. Av langtidsvarselet var vi blitt forespeilet en kald og regnfull uke, men heldigvis tok meteorologene feil igjen! Det var riktignok skiftende vær, men det var til tider kokende hett og skinnende sol der vi satt på verandaen til Annelise og nøt sjøutsikten.

Annelise ønsket seg en ny datamaskin, da hennes gamle datamaskin begynte å bli noe sliten. Ikke så rart, det så ut til å være en Pentium II som kjørte Windows 98 - ikke akkurat noe jeg ville anbefalt noen å bruke på nett. Så jeg hjalp Annelise med å bestille seg en bærbar datamaskin hos Komplett, noe hun ble meget fornøyd med - ikke minst fordi hun fikk den levert på døren hjemme noen dager senere. Timingen var også helt utrolig, for kvelden etter at den bærbare var bestilt kom det et forrykende tordenvær som fikk stikkontaktene i huset til å lyse blått, og den gamle datamaskinen sa takk for seg.

Som om ikke Annelise er hyggelig nok, har Johanne en del andre kjempekjekke og gjestfrie slektninger der; nok en filletante og noen tremenninger, og med unntak av Annelises datter Karianne, bor de alle på naboøya Humla. Vi ble blant annet invitert på et herlig lunsjbord hos Else-Britt og Lorentz, og på pastasalat hos Marthe og Terje. Vi var forøvrig også ute på et par trivelige trilleturer med Marthe og Terje og deres 6 måneder gamle datter Mia. Vidar, Berit og Oscar tok til og med en svipptur innom på vei hjem fra Høyanger, og lå over en natt hos Annelise og spiste lunsjbord hos Else-Britt og Lorentz.

Én uke gammel kattunge Annelises katt, Eulalia, hadde utrolig nok klart å bli gravid for første gang i 12 års alder, og nedkom bare to dager før vi ankom Hankane. 3 av 4 kattunger overlevde, og det ble mye stas med daglige besøk hos den nybakte mor og kattungene i kassen sin. Ikke nok med at Eulalia hadde 3 små å fø på, men det lusket en frier utenfor huset til alle døgnets tider, og han ville helst inn og besøke henne hver gang vi åpnet dørene. Vi trodde han var mest betatt av Eulalia, men det viste seg at Annelise i et svakt øyeblikk hadde syntes synd på ham og gitt ham litt mat. Big mistake! Den lurvete hannkatten fikk ikke noe mer sympati av oss, for da vi lot vogna til Emilie stå ute i fem minutter mens vi kledde på Emilie, så han sitt snitt til å markere sitt territorium oppi vogna :-P Møkkakatt!

Men, alle var enige om at det hadde vært en fin uke ;-)

Comments on this blog post have been disabled.