A blög once bit my sister

Supperådet

Blomkålsuppe

Mandag hadde vi hjemmelaget blomkålsuppe inspirert av PEPPERKVERNA. En enkel og god suppe toppet med sprøstekt bacon og chiliolje.

Men i Fløtabakkane bor en dame som alltid serverer nydelig suppe (smaker som fløyel) og sjokoladekake når vi kommer. Heldige vi! Anne- Lise, hvis du leser dette skulle jeg så gjerne laget din variant. Skjønner at det sikkert er en oppskrift på øyemål, men jeg liker egentlig best slike oppskrifter. Har så lyst å ta en tur, nå ;)

Tom Kah Gai

Si meg har dette blitt en reneste matblogg i det siste? Me like! Vi hadde vafler til middag i går (hehe). Emilie har ikke akkurat vært matglad i det siste, er forkjøla. Så vi måtte smekke opp noe fetende, oppskrift kommer. På kvelden ble det thai night. Dette er absolutt en av mine favoritter.

Tom Kha Gai- The Joey way:

  • 400g strimlet svinefilet
  • 1/2 chili eller våger du en hel, det gjør jeg:)
  • 1 ss finkuttet ingefær
  • 2 ss olje
  • 2 fedd hvitløk
  • 1/2 finkuttet løk
  • 2 dl vann
  • 1 kyllingbuljong
  • 1- 2 ss fiskesaus
  • 4 dl kokosmelk
  • 1/2 lime
  • 5 kaffir lime blad
  • 3-5 champignon
  • 1/2 squash

Varm oljen i en stekepanne eller wok. Fres chili, ingefær og løk lett. Stek så svinefilet i dette, nøff nøff (har tatt vaksine i dag). Ha så i squash og champignon. Deretter vann, buljong, kokosmelk, fiskesaus, lime, kaffir lime blad, (her er det også nydelig å erstatte bladene med sitrongress, hadde visst blitt igjen på handlebåndet). Smak på retten, is it hot enough for you? Om ikke, kutt opp mer chili.

God onsdag!

Comments on this blog post have been disabled.