A blög once bit my sister

2009 gjennom en linse

Octopus dance

Johanne har nesten siden nyttår villet at jeg skulle blogge om en del av de bildene jeg tok i 2009. Nå har hun og jeg helt forskjellige inspirasjonsnivå for blogging, og i den siste tiden kan jeg nesten si meg akterutseilt av produktiviteten hennes. Mitt siste innlegg var fra 1. februar, så da er det kanskje på tide å hive seg ut i det igjen—dette skal jo tross alt være en familieblogg.

Her er noen av favorittbildene mine fra 2009 (blant de jeg har somlet meg til å publisere på Flickr, riktignok. Har fremdeles en god slump bilder jeg ikke har fått gått gjennom enda).

Blekksprutbildet over ble tatt i akvariet i Palma de Mallorca, og er en av de største favorittbildene mine fra 2009. Jeg kan takke 50mm-ern med f/1.4 i blender for at det i det hele tatt var mulig å ta bildet. Dette er faktisk det mest populære bildet på Flickr-kontoen min, og passerte nylig 1000 visninger.

Flirt

Dette bildet er tatt under dåpsfesten til Kristoffer Uno, Emilies fetter, i februar i fjor. Emilie er veldig opptatt av babyer, og å dele ut nusser til fetteren var stor stas :-)

Little lady

Nok et bilde fra akvariet i Palma, der Emilie fikk malt ansiktet sitt av en dame utkledd som pirat. Jeg har sjelden sett Emilie sitte så rolig og konsentrert før. Og det lyste stolthet lang vei av henne etter at malingen kom på. Det var riktignok så varmt at sminken forsvant med silsvetten på en times tid.

Farmor på Nyhavn

Dette bildet er av min kjære Farmor, som gikk bort i september. Dette er et av de siste bildene jeg tok av henne. Til tross for at hun var ganske så syk da dette bildet ble tatt, synes jeg hun ser veldig fresh ut der hun sitter på uterestaurant og koser seg i varmen. Bildet er tatt på Nyhavn i København. Vi var i Danmark i anledning av begravelsen til min onkel, Farmors eldste sønn, som gikk bort bare tre dager etter fylte 60 år.

For meg blir bildet ekstra spesielt, da det på én måte er et trist minne om alle dødsfallene i familien i 2009, samtidig som det er et flott bilde på hvor sprek og tøff Farmor var, selv da hun var på sitt sykeste.

Supergreen

Jeg er tilhenger av å gi hjemmelagede julegaver fremfor å bruke store summer på materialistiske gaver til alt mulig av familie og venner. Etter at jeg kjøpte speilreflekskamera i 2004 har jeg forsøkt å ta egne bilder og gi bort, ferdig innrammet, til alle jeg kan. Det ble riktignok et par års opphold i dette, da jeg nesten utelukkende tok bilder av Emilie etter at hun ble født (besteforeldre fikk, som seg hør og bør, innrammede bilder av Emilie disse årene).

I 2009 fikk jeg endelig gjenopptatt tradisjonen, og et av bildene jeg tok spesielt for anledningen var av denne Kiwifrukten. Dette bildet henger faktisk over kjøkkenbordet vårt i dag.

Bæresjal

Her er Johanne med Alma i et Moby Wrap bæresjal—et av mine favorittbilder av Johanne. Hun stråler, som bare en stolt mor kan gjøre, til tross for alt det alvorlige og triste vi var midt oppe i.

Sisterly love

Til sist, nok et bilde som henger på veggen vår i dag. Et minne om søskenkjærligheten som blomstret i løpet av de fire korte ukene vi hadde med Alma.

5 comments:

  1. Elsker deg og bildene du tar kjære! Alle disse bildene bringer gode minner og sterke følelser fra 2009.

  2. Det var virkelig fine bilder,er du fotograf eller hobby?Kiwibildet var lekkert.Det siste bilde av Emilie og Alma er bare så nydelig.Emile ser så omsorgsfull og beskyttende ut,fineste søskenbilde jeg har sett:) Har vært inne å lest på bloggen daglig,men ikke fått skrevet så mye..Dere skriver så bra og jeg liker mangfoldet i bloggen:)Nu skal vi ut å lek i sneen,i morra er det meldt storm.Ha ei fin helg:)

  3. Nå syns jeg Johanne tar aldeles praktfulle bilder også, men jeg skjønner godt at hun ønsket at du postet litt - mye godt for både øyet og hjertet her! Ønsker dere en godgod helg!

  4. Kjempefine bilder, dere er jo proffe fotografer begge to! Spesielt bildet av Johanne med Alma i bæresjalet varmer hjertet til en pasjonert "bæremamma". Mine bloggbilder består stort sett av kjappe bilder tatt med mobilen i farta, det blir ikke helt det samme nei... Kanskje jeg og JM kan få et lite kurs hos dere en gang ;)

  5. Takk skal dere ha :)

    @Marlén: Her er i huset det bare hobbyfotografer. Jeg er teknisk frik, Johanne er estetisk frik ;)

    @Ingunn: Kjøp inn ordentlig utstyr først, så kan vi ta "kurs" ;) Hils JM!

Comments on this blog post have been disabled.