A blög once bit my sister

Om lukten av mamma

Bernina 730 Bernina 730

Bernina 730, en symaskin har også en historie. Denne fikk mamma av pappa, som ingeniører flest hadde pappa sans for god kvalitet. Så at denne maskina fra midten av 60-tallet fortsatt syr som ei klokke er nok grunnet pappas gode valg. Mamma har brukt denne mye, så det lukter mamma lang vei når jeg åpner den medfølgende kofferten.

Min ingeniør tok fort fatt i manualen og fant ut at den sist var på service i 1970, ble da smurt ;) Så nå er det kanskje på tide med litt ny smurning og kjærlighet fra den nå lykkelige eieren av dette stykke kunst. For endelig er interessen her for å sy, eller iallefall prøve og feile.

Fikk en skjønn boks med sytilbehør av svigerinne Berit, takk snille du.

Syting

Så sydde jeg først en liten hodepute og tilhørende dyne (ser ut som en pute den også ;) til dukka til Emilie. Hun fulgte iherdig med og erklærte meg til syerske med en gang.

Til Emilie

Er nå nesten ferdig med to puter til sofakroken i svart og hvitt, liker stoffet godt. Nå gjelder det bare å finne enten glidelås eller borrelås til åpningen, så de kan vaskes.

Nye puter

Håper denne sybasillen skikkelig har bitt seg fast.

Ha en fin mandagskveld!

10 comments:

  1. ååååååå...... Mamma har make maskin, og hun har kjøpt en lik en til meg fra fretex:) De er helt super og lever evig!! Høst klem fra Bergen!

  2. Se der ja! Syns du mumlet noe aånt som "kan ikke sy" for en tid siden, men du er jo allerede skikkelig produktiv :) Jeg tror jeg vet om den lukten, husker den spesielle fra mammas (gamle) symaskin og de fantastiske stundene da hun tok den frem og sydde dokkeklær - det var stas!

  3. Jeg bøyer meg i støvet :-D Du er skikkelig skikkelig flink, og så fine puter/dyner det ble!!! Artig:)

  4. Du kan det jo! ;) Herleg!! :)

    Utrulig kjekt å få til slikt! -og du, eg har plass til to symaskiner ved mitt kjøkkenbord, så du må gjerne ta den med på besøk ein dag! ;) Ekstra moro å sy fleire i lag, for då gjer det liksom ikkje så mykje om ein møter litt motstand.. Fint å kunne motivere kvarandre!

    Ha ein fin dag, Johanne!

  5. Så flink du er! Tror jeg må legge inn bestillinger både hos deg og Line nå. Flinka!

  6. Takk Takk alle sammen, noen plass må man jo begynne. Så rettsøm og puter var the way to go.

    Marianne: Så gøy at du og tante har maken maskin.

    Guro: Syr gjerne sammen med deg en dag, da kunne jeg kanskje plukket opp noen tips;) Vi har heldigvis mye tid fremover til syprosjekt. I dag skal jeg sy inn det skjørtet jeg kjøpte av deg, for det var litt for vidt til Emilie.

    Ellers skulle jeg hatt med meg en kyndig på stoff og stil, har lyst å lage noe julepynt.

    Susanne: Bestill av Line du;) Lagt mere imponerende som syes der i gården.

  7. Jeg har også blitt bitt av sybasillen! Det som er så herlig med gamle maskiner er den lukta, den finnes ikke på min nye... Må ikke sy så mye no da, holder på med noe til deg/prinsenimagen.... :-) Og stoff og stil er drømmebutikken, beregn god tid!

  8. Flinka!!!! Jeg er imponert altså!! Blir gjerne med til stoff og stil en dag/kveld,skulle hatt litt småtteri, men er ikke no kyndig da;)Kanskje d finnes et sykurs vi kan melde oss på;)

  9. Monica L: Spennende å høre at du syr:) Digger de geriljabroderiene dine!

    Tina: Vi skal nok få tømt litt hyller på stoff og stil;)

  10. Hei Johanne;) Så koselig å se at du har begynt å sy- og maskinen er sikkert et kjært minne etter mammaen din. Jeg har ikke sydd noe på en stund- men får veldig lyst etter å ha sett det fine du tryllet frem. Ser at Emilie har samme kurvstol som storebror- morsomt;) Klem fra meg;)

Comments on this blog post have been disabled.