A blög once bit my sister

Lettlaga Sushi

Sushi Maki

For å lage din egen makirull, trenger du:

  • Sushi-kit fra Blue dragon, den inneholder alt det du trenger til å lage makiruller. Den inneholder også bambusmatta du trenger for å rulle sammen din maki.

  • Om du liker syltet ingefær, kjøper du det utenom.

Sushi rice

Til dette makirull-fyllet trenger du:

  • Salmalaks
  • Vårløk
  • Wasabi
  • Agurk
  • Evt litt ruccola

Kok sushi-ris etter anvisning og bland inn edikk-blandingen som kommer med i kittet, la det hele avkjøles. Så tar du frem en pakke med Nori, flak laget av tang som du bruker til å rulle ris og fisk inn i. Norien legger du på bambusmatta og klemmer risen utover det hele.

Fyll

Skjær opp salmalaks, vårløk og agurk i passende stykker og legg dette på midten. Om du liker det litt sterkt, smør litt wasabi på salmalaks-bitene. Bruk bambusmatta til å rulle sammen din makirull. Ha evt. på litt vann på endene for å få den til å holde seg sammen.

Kutter opp Tilbehør

Som tilbehør har du soya-saus, syltet ingefær og wasabi. Spis gjerne med pinner, det blir litt ekstra stas da. Dette er lettlaga altså, håper det kommer frem her. Noen av rullene hadde litt for mye fyll og falt litt lettere fra hverandre, men de var jo like gode læll, itj saint ;)

Spis sammen med din kjære eller gode venner :) Hvitvin er seff godt til.

Bon appetitt!

2 comments:

  1. Så herlig det ser ut..og så lettvint - helt nydelige bilder...må prøve dette en gang!Fargerik mat dette her!

  2. MMmmmmm...elsker sushi, men har aldri laget selv, i den tro at det er en kunst! Kanksje jeg tør? Så nyyydelig godt ut!

Comments on this blog post have been disabled.