A blög once bit my sister

Middag til kvelds :)

Kjøkkenurter

I dag fikk jeg endelig plantet om urtene mine, ble det ikke fint? Takk til svigerinne-Berit for denne fine urte-holderen i tre.

Det er lurt å gi urtene litt ny og fresh jord for å holde de glade lengre når de nå må bo inne. Om man er så heldig å tid til ekstra stell, kan de jo godt få stå ute på varme dager. I dag har det vært bortimot 15 grader i Trondheim. Nesten litt merkelig med slik varme når vi har nådd november.

Perfekt oppskjært Mannen lager middag :)

I ettermiddag har Morten laget Chili con carne til oss. Da blir oppskrifta NØYE lest og alt fint kuttet opp. Lag gjerne oftere middag til meg kjære. Det smakte helt fortreffelig! Vi stresser sjelden med å lage middag rett etter jobb, vi tar heller en lett matbit da og spiser middag til kvelds. Syns vi får mer tid til å lage et godt måltid. Hva gjør dere?

Fyfy! Chili con carne

Olli elsker alt som har knapper man kan vri og trykke på, men vet egentlig godt at dette ikke er lov altså.

Han er altetende, vil helst spise selv og helst akkurat det samme som oss. Noe han får gjøre mer og mer :)

Emilie derimot begynner dessverre å bli mer og mer kresen. Det er trist syns jeg. Hun var som Olli da hun var liten. Når man har brukt tid og ekstra kjærlighet i tilberedelsen er det så frustrerende når hun kun roter rundt med gaffelen. Noen som har gode tips for å igjen gi henne matglede?

Olli spiser middag

Lag deg Chili con carne du også, anbefales! Det ...... i munnen.

Chili con carne

På tide å oppdatere seg litt på bloggefronten nå. Gleder meg!

Ha en fin kveld!

16 comments:

  1. Så deilig ut! Jeg er heldig og kan gå fra jobb klokka tre, og med barnehagen 200 meter unna er vi raskt igang med middag. Vi spiser stort sett klokka 4. Noe jeg har skjønt mange syns er nokså tidlig....?

  2. Jeg er også tidlig hjemme om dagene pga ammefri, men syns allikvel det er bedre å spise middag sent faktisk. Mannen er uansett ikke så tidlig hjemme som meg.

  3. Vi hadde chili con carne til middag i dag - og i går, hehe. Vi hadde middagsgjester før ungene gikk halloween-runde, og da ble det nok til overs til en middag til.

    Vi spiser vanligvis i 17-tida, eller litt før om jeg er flink og lager middag i "rett tid" de dagene jeg jobber hjemmefra. Har vurdert å ta det til kvelds, men det har liksom ikke blitt sånn. Kanskje det må opp til vurdering igjen?

  4. Mmmm, ser nydelig ut! Det der med at barna blir kresne, er vel kanskje naturlig. Jeg ville ikke ha stressa med det, bare fortsatt med å servert vanlig mat, ikke begynt å gi "egen" eller spesiell mat til bare en.

  5. Her varierer det litt når vi spiser middag, alt etter hvor avansert maten er. Men jeg liker best å spise middag tidlig, og så spise godt med kveldsmat etter barnetv :)

    Linus var også veldig matglad da han var liten, spiste alt. Nias var enda flinkere til å spise alt han fikk. Men så dabber det av, kanskje fordi smaksløkene utvikler seg? Ikke vet jeg. Det eneste jeg vet er at det blir bedre uten mas. Nå liker de ting de nektet å spise i sommer, fordi vi ikke har mast på det :)

    Olli har FIN strømpebukse, den er lik som Lukas sin :-) Har du sett luene som hører til? Superfine! :)

  6. Pia: Takk for det rådet. Prøver å ikke gi annen mat, men pleier å gi noe annet så lenge hun har smakt på maten. Er nok lurt å ikke gi noe annet ja.

  7. Det er lett å mase, men det er klart at det er bedre å unngå.

  8. Mmmm, så deilig ut! Vi har det sånn som dere, Håkon spiser omtrendt alt med god appetitt, om han får spise selv, og det får han. Ingvild må smake, men vi prøver å ikke tilby andre ting. Oftest ender det med at hun spiser littegrann tilslutt. Det går i bølgedaler både hvor mye hun spiser og hva hun mener hun liker eller ikke. Ser at hun aller helst vil ha maten hvet for seg, ikke blandet.

    Fikk lyst til å prøve den chilien deres, det skal jeg gjøre en dag!

  9. mm m..det så deilig ut! her blir det som oftest også sen middag, putter i ungene ei skive eller en frukt, så vi slipper å stresse så fælt med middagen. da får ungene som oftest ikke noe mer mat før leggetid. men om jeg er hjemme, slik som i dag, så lageg jeg tidlig middag, koselig det og!

  10. Yes, hender det blir tidlig middag også. Men kun hvis det ikke blir stress. Dere er søte!

  11. Vi gjør akkurat som dere. Spiser middag når andre egentlig spiser kveldsmat. Synes som deg at jeg får bedre tid til å lage noe ordentlig, så spiser ungene bedre. Når vi kommer hjem fra skole, jobb og barnehage tar vi oss gjerne ei brødskive på fjøla bare. Det fungerer supert for oss. Har gjort sånn i flere år nå:) Fleksibelt er det også, når mannen i huset ikke alltid er like presis:)

  12. Må også føye til at hos oss spiser også ungene bedre, særlig Ingvild, når middagen er litt sen. De spiser i barnehagen halv tre - tre-tida, om ikke så mye, så i allefall nok til at middag ikke frister med en gang. Nå har jeg oresomuffins i ovnen, og banankake ferdig på komfyren. I kveld kommer en liten venninnegjeng på Me&I-party hos meg! Det blir gøy. Så du hadde for en stund siden, har du noen favorittplagg du anbefaler? Om du ser dette før det er for sent da ;) Klem fra Ellen

  13. Ja, det med maten er ikke kjekt. Våre har vært kresne begge to, men minstemann er værst. Liker ikke tomatsaus til spagettien engang, og det skal ikke være blandet. Prøver å ikke lage spesiell mat, men legger litt ekstra grønnsaker på tallerken som jeg vet de liker ( Rå selvsagt) Og så tenker jeg som så at i løpet av en uke får de i seg det meste av det de behøver, selvom det kan se litt ensidig ut. Pasta med ketchup en dag, potet med smør neste, fiskepudding og makaroni en tredje, brød en fjerde dag osv. Så får vi heller spe på med litt frukt og grønt!

  14. Vi er så heldige at ein av oss er heime med Savannah, så middag er ingen problem. Kva som skjer når eg etter kvart får meg ein "normal" jobb, det orker eg ikkje å tenkje på ein gong:) Men eg veit om mange som gjør det som dykk!

  15. ccc er knallgodt!! mmm...vi spiser rett før kl 18, ikke mulig tidligere. men helt greit!

    og de bildene dine..de er så uttrykksfulle!!

  16. Gøy å høre deres erfaringer. Det er nok flere som har valgt å lage middag senere. Så fint! I går laget jeg og Emilie deler av middagen sammen. Det er så hyggelig når det blir vellykket.

Comments on this blog post have been disabled.