A blög once bit my sister

Bryllup i Bodø

Trond og Cecilie skåler På fredag reiste vi til Bodø for å delta i Cecilie og Tronds bryllup. Vi tok fly oppover, og for å spare en tusenlapp på flybillettene måtte vi ta 7-flyet. Emilie måtte dermed vekkes klokka 5 for å spise frokost før vi dro, noe hun ikke helt skjønte med det samme - det har da aldri hendt før at mamma og pappa vekker henne, det pleier da alltid å være motsatt! Men mamma og pappa hadde vært våkne siden halv fire, én time før vekkerklokken slo til...

SAS har jo innført "service" igjen, ifølge reklamen, så vi fikk heldigvis en ekstra frokost på flyet (mens Emilie fikk en ekstra pupp). Emilie var utrolig tålmodig under hele flyturen, til tross for at hun var enormt trøtt. Men så fikk hun jo masse uventet oppmerksomhet fra en eldre dame i nabosetet.

Bodø lufthavn ligger nesten midt i byen, så trilleturen inn til hotell Thon var ikke på mer enn én kilometer. På hotellet var det heldigvis ledig rom selv om vi kom veldig tidlig, og vi fikk vi et innvendig "business"-rom med veldig god plass (tilogmed et eget spisebord). Barnesengen måtte vi dessverre vente noen timer på, så vi forsøkte å få Emilie til å sove i vogna på hotellrommet, men det var rimelig håpløst av oss å tro at hun skulle få til å sovne på 1-2-3 på en fremmed plass som dette. Til slutt ble det trilletur i Bodø sentrum for å få henne i søvn.

I løpet av hele fredagen fikk ikke Emilie mer enn to timers søvn fordelt på tre trilleturer, men til tross for at dette ikke var nok til å ta igjen for at hun ble vekt tidlig var hun i uforskammet godt humør hele dagen. På kvelden var vi invitert til Pizzakjelleren med alle brudeparets venner. Her ble Emilie underholdt i lengre tid av et vennepar av Cecilie og Trond, noe hun satte stor pris på. Hun gjorde sitt beste for å sjarmere dem i senk. Maten vi bestilte kom aldri, og til slutt var Emilie så trøtt at det holdt på å rable for henne. Johanne krevde å få pizzaen med hjem uten å måtte betale for den, og det gikk i orden. Det ble mao. pizza på hotellrommet mens vi kjørte leggerutinen til Emilie. Etter en del komplikasjoner med lys og strøm på hotellrommet, klarte vi endelig å forlate det mørkt, med en en sovende Emilie og en fungerende babycall. Deretter tilbrakte vi et par timer i lobbyen og lobbybaren, før vi holdt på å stupe av tretthet selv og måtte legge oss.

Emilie koser seg i bryllup Emilie sov godt hele natta, selv om vi lå noe stivt, uvant som det var å ha Emilie på samme soverom som oss igjen. Vielsesseremonien skulle være klokka 13 i Galleri Bodøgård utenfor sentrum, så ca. klokka 12 gikk vi ned i resepsjonen og fikk personalet til å bestille en taxi med babystol. Det viste seg å ikke være så lett, da de hadde veldig få drosjer med babystol, og alle de var opptatt for øyeblikket. Vi ble lovet taxi etter ca. 15 minutter, men det kom aldri noen. Etter å mast en ekstra gang på drosjesentralen fikk vi vite at den ene drosjen (!) som hadde babysete fremdeles var ute på oppdrag og at man ikke visste når turen var ferdig! Der sto vi som noen nek og regnet med å komme for sent til hele seremonien. Vi fikk bestilt en drosje med "vanlig barnesete" så vi i allefall kom oss avgårde. Denne kom straks, og da viste det seg at denne drosjen hadde da også en bilstol til Emilie, no problemo. Drosjesentralen i Bodø kan ikke ha særlig oversikt over noe som helst!

På Galleri Bodøgård overvar vi en flott seremoni i regi av Human-Etisk forbund. Vi hadde eneste baby tilstede under seremonien, da vigsleren hadde skremt de fleste fra å ta med seg slike. Men i motsetning til de fleste andre som hadde barnevakter, hadde ikke vi noe annet valg enn å ha henne med. Emilie storkoste seg under seremonien - hun var litt trøtt og satte derfor stor pris på alle sanginnslagene. Etterpå fikk hun masse skryt av gjester og brudefolk som var imponerte over hvor "snill" hun hadde vært :-)

Etter diverse fotografering av det nygifte paret, fikk vi lagt Emilie i vogna og trillet tilbake til Bodø sentrum. Det var da det store skjedde - Emilie bare sov og sov, og hun hadde enda ikke våknet da bryllupsmiddagen begynte klokka 16. Til slutt måtte Johanne vekke henne for å være sikker på at hun fikk sove igjen til natta!

Etter forrett og hovedrett og diverse taler, blant annet Tronds flotte tale til bruden, var Emilie mer enn klar nok for å legge seg igjen. Vi trillet bort på hotellet på andre siden av gaten og fikk lagt henne etter litt om og men, og tok med oss babycallen tilbake. Dessverre gikk vi glipp av Cecilies tale til Trond (!) pga. dette, men Johanne har visstnok blitt lovt å få lese manuset til talen senere.

Emilie våknet til bare én gang i løpet av kvelden, men hadde sovnet igjen før jeg rakk tilbake til hotellrommet. I det hele tatt hadde vi en flott kveld, og det er antageligvis et av de bedre, om ikke det beste bryllupet vi har vært i. Og det sier jeg, som tross alt bare kjente brud og brudgom. Det hjalp kanskje litt på at de stolte foreldre gjentatte ganger fikk skryt over hvor snill og rolig Emilie hadde vært hele dagen ;-) Vi gikk i allefall ikke tilbake til hotellet før etter klokka ett om natta.

Vi tok en drøss bilder i løpet av bryllupet, men det ser ut til at bare en brøkdel av dem ble noe å samle på. Ikke at det er noe problem for noen andre enn oss, Cecilie og Trond hadde nok av andre fotografer tilstede. Tror aldri jeg har sett så mange digitale speilreflekser samlet på ett sted før. Kanskje i en fotobutikk ;-) Bilder kommer i alle fall på Flickr etterhvert, og kanskje et par-tre for å friske opp dette innlegget litt.

Comments on this blog post have been disabled.