A blög once bit my sister

Bloggåret 2008

Det er på tide å oppsummere bloggåret 2008 med litt besøksstatistikk. Det flotte programmet AWStats analyserer og oppsummerer serverloggene mine, og en av tingene man får oversikt over er hvilke søkeuttrykk folk har brukt i nettets søkemotorer for å finne frem til bloggen vår. Man får rangerte lister over disse søkeuttrykkene - gøyal lesning!

Her er topp-ti-listen over de mest populære søkeuttrykkene som førte fram til bloggen vår i 2008:

#Søkeuttrykk % av alle søk
1 johanne 20.4 %
2 emilie 6.5 %
3 bloeg 4 %
4 django 3 %
5 youtube 3 %
6 morten 2.7 %
7 november 2.4 %
8 october 2.4 %
9 september 2.4 %
10 tale til bruden 1.8%

Dette sier meg først og fremst at Johanne og Emilie er langt mer populære enn meg, men også at folk søker på de merkeligste ting på nettet. Noen har søkt på ordet november (som forøvrig gir meg nærmere 1,49 milliarder treff på Google) og visstnok klikket seg inn på bloggen vår blant søketreffene. Her aner jeg roboter i mosen.

Johanne er mer sosialt anlagt enn hva jeg er, og er sikkert flinkere til å reklamere for bloggen blant venner og kolleger, men likevel: Ordet johanne gir 3,5 millioner treff på Google. Jeg tviler litt på at du finner vår anonyme familieblogg blant treffene på de første hundre sidene, for å si det sånn :-P

Flere ganger har noen søkt på tale til bruden og havnet her. How? Why?

Men, de morsomme tingene er egentlig ikke på topp-ti-listen. Av andre kuriositeter finner vi følgende:

martebarte
Du finner ikke Marte sin blogg, men vår blogg finner du :)
gangbang trondheim
Hehe, noen har nok blitt like skuffet som meg over at det ikke er noen gangbang å finne ;-)
snabel.org og www.snabel.org
Jeg vet av enkelte familiemedlemmer som ikke skjønner forskjellen på søkefeltet til Google og adressefeltet i nettleseren sin...
sommerhatter
WTF?

Noen søker etter bilder fra Humla utenfor Ålesund, andre leter etter råd om grinete unger med tannfrembrudd. Noen vil ha billetter til Jason Mraz i København, mens andre vil ha informasjon om agurkblomster, tropisk fisk, hvitløkspasta eller retrosykler. Ingen av disse tingene kan vi vel påstå å bidra med. Det meste saklige søkeuttrykket jeg har sett i listen må kanskje være "johanne blogg snabel"!

Min personlige favoritt er likevel søkeuttrykket "big ass". Er det meg eller Johanne de sikter til? ;-P

Godt nytt år, alle sammen!

2 comments:

  1. Me got a big ass mama:)

Comments on this blog post have been disabled.