A blög once bit my sister

Hjemmelaget tomatsuppe

Hjemmelaget tomatsuppe

Tomatsuppe til en hel armé (kan fryses, eller halveres):

  • 10 bokser krossade tomater
  • 1 liter vann
  • 4 buljong ( jeg tok en grønnsaksbuljong, to hønsebuljong og en kjøttbuljong)
  • 1 ss sukker
  • 4 ss rapsolje
  • en stor løk
  • to fedd hvitløk
  • masse fersk basilikum eller en ss tørket funker også.
  • evt nykvernet pepper til den som vil ha litt krutt i smaken.

Fres løk og hvitløk som er finkuttet i olje til den er blank, ikke brun. Ha så i vann, tomat og sukker. I nærmere to timer har denne suppa småputret på kjøkkenet. Når det er ca 15 min igjen kan du ha i basilikum, suppe skal da kun trekke, ikke koke. Spe på med vann om suppa blir for tykk. Det er min nye kokebok investering "Ketsjup er ålreit" av Kari Jaquesson som har inspirert dagens middag. Deilig å varme seg på nydelig suppe en regnværsdag. Emilie kunne ikke stoppe å si mmmMMM mens hun slurpet den i seg. Vi hadde fullkornspasta, egg og hvitløksbrød som tilbehør. Nå har vi lyttet vi til john mayer, lagt askepottpuslespill og Emilie har lagt ned alle dukkene sine og sagt "går det bra lille vennen min?" "sove godt". En deilig ettermiddag!

Tomatsuppe med tilbehør

2 comments:

  1. Slurp - denne hørtes (og så!) god ut!! Blir så mye bedre å lage selv enn toro-pose...

  2. Anbefales av alle husets glade suppespisere:)

Comments on this blog post have been disabled.