A blög once bit my sister

En seng til besvær

(Jeg skulle gjerne tatt et eget bilde, men senga er for øyeblikket okkupert. Derfor får du bare et katalogbilde)

I dag har jeg satt sammen en ny seng til Emilie, som endelig kunne vinke adjø til sin gamle sprinkelseng. Men det var ikke bare "bare". Arbeidet startet allerede i går, med årtiets IKEA-bommert.

Johanne kom i går glad og fornøyd hjem fra IKEA med en flatpakket Kritter barneseng, i hvit farge. Trodde hun i alle fall. For da jeg pakket opp esken viste det seg at den var knallrød. Det stod ingen ting om farge på esken, og den ble hentet på hylleplassen som var referert til på den hvite utstillingssengen. Johanne måtte pent kjøre tilbake og bytte sengen.

Mens Johanne lagde middag begynte jeg å skru sammen seng nummer to, som denne gangen hadde riktig farge. Det første jeg begynte å stusse på var at tegningen ikke stemte overens med produktet. Det vil si at det var tegnet inn 11 skruer for å feste en skinne til sengestammen, men det fantes bare 6 skruehull. Men det blir jo alltid noen skruer til overs, blir det ikke? ;-)

SengegavlBare skrot

Da skinnene var montert på hver sin sidebjelke (med bare 6 skruer hver), viste det seg at sidebjelkene ikke lot seg montere i gavlene. De utfreste klossene på sidebjelkene var for store til å passe inn i hullene på gavlene. I tillegg var det et hull i sentrum av klossen, som var laget for å ta i mot en monteringsskrue. Men det motsvarende hullet i gavlen var ikke på samme sted i åpningen. Slik så det ut:

Kritter shitter

Nå var klokka blitt mange, så Emilie måtte legge seg i sin gamle sprinkelseng likevel. Og far måtte ta sin tørn og dra på IKEA for å bytte en åpenbar feilproduksjon. Min gravide fru var ikke spesielt fornøyd lenger nå. Etter en halvtime i Bytte&Retur-køen (der bare én ansatt var tilstede) fikk jeg endelig levert inn skrammelet, og fikk velsignelse til å rive opp eskene på lageret for å kontrollere produktet før neste kjøpsforsøk.

Til slutt fikk vi da et produkt som lot seg montere, men det spiste opp store deler av onsdagen vår, i tillegg til den endelige monteringen som fant sted i dag. Så nå sover Emilie søtt i sin nye seng, til tross for at hun etter å ha lekt seg litt i den kunne konstatere at Æ vil ikke ha dein senga æ.

Jeg kjenner nesten litt for IKEA-boikott en stund fremover. Har du opplevd lignende problemer på IKEA?

Comments on this blog post have been disabled.