A blög once bit my sister

Crème brûlée

Brenning av Crème brûlée

For snart et år siden fikk jeg og Morten en Crème brûlée-brenner i julegave av tante Bente (Mortens tante). Endelig hadde vi funnet anledning til å teste den ut. Ved hjelp av Andreas Viestads Crème brûlée-oppskrift på Dagbladet gikk jeg i gang med vaniljekremen, mens mine kjære var på sykkeltur i mørket.

Morten skulle selvfølgelig få den mannlige rollen å brenne sukkeret på toppen. Må få si at det knyttet seg en stor spenning i heimen til en dessert som først må blandes sammen og røres i på svak varme en time. Det beste med hele dessertlagingen var å rense ut frøene fra den myke vaniljestangen, og etter den hadde badet i vaniljekremen en times tid, sutte litt på restene :) Crème brûlée er heretter en favoritt, særlig i kombinasjon med månedens kaffe fra Dromedar.

Creme Brulee Crème brûlée

Denne månedens kaffe fra Dromedar er rett og slett utsøkt, særlig når den lages av mitt kaffe-petimeter Morten.

Dromedar oktoberkaffe

4 comments:

  1. Jeg sier bare én ting: NAMNAMNAM!!!!!!! Jeg eeeeelsker creme brulee...men nytt (og litt nedslående) for meg at man må røre 1 time på ovnen først... Bare si fra når du er blitt en erfaren og sprek tobarnsmor og trenger å få utløp for litt energi med å invitere på dessertgjester ;-)

  2. Hehe, regner ikke med at jeg får like mye tid til blogging (men håper det) etterhvert og slike nytelser. Så må utnytte tiden:) Jeg rørte ikke hele tiden, laget også indisk middag mens denne kosa seg på komfyren. Må bare røres i av og til, tar nok heller ikke like lang tid neste gang (må jo øve):) Her er det flere alternativer, vannbad osv... Klart jeg skal invitere til dessertgjester.

  3. Fornuftig å utnytte tida :-) Men - jeg tror du kommer til å få masse tid til kos fremover også!!!

  4. Cecilie Danielsen   Monday October 19th 2009 14:42

    Nam! Det ser (og er) veldig godt ut:-)

Comments on this blog post have been disabled.