Mandag hadde vi hjemmelaget blomkålsuppe inspirert av PEPPERKVERNA. En enkel og god suppe toppet med sprøstekt bacon og chiliolje.
Men i Fløtabakkane bor en dame som alltid serverer nydelig suppe (smaker som fløyel) og sjokoladekake når vi kommer. Heldige vi! Anne- Lise, hvis du leser dette skulle jeg så gjerne laget din variant. Skjønner at det sikkert er en oppskrift på øyemål, men jeg liker egentlig best slike oppskrifter. Har så lyst å ta en tur, nå ;)
Si meg har dette blitt en reneste matblogg i det siste? Me like! Vi hadde vafler til middag i går (hehe). Emilie har ikke akkurat vært matglad i det siste, er forkjøla. Så vi måtte smekke opp noe fetende, oppskrift kommer. På kvelden ble det thai night. Dette er absolutt en av mine favoritter.
Tom Kha Gai- The Joey way:
- 400g strimlet svinefilet
- 1/2 chili eller våger du en hel, det gjør jeg:)
- 1 ss finkuttet ingefær
- 2 ss olje
- 2 fedd hvitløk
- 1/2 finkuttet løk
- 2 dl vann
- 1 kyllingbuljong
- 1- 2 ss fiskesaus
- 4 dl kokosmelk
- 1/2 lime
- 5 kaffir lime blad
- 3-5 champignon
- 1/2 squash
Varm oljen i en stekepanne eller wok. Fres chili, ingefær og løk lett. Stek så svinefilet i dette, nøff nøff (har tatt vaksine i dag). Ha så i squash og champignon. Deretter vann, buljong, kokosmelk, fiskesaus, lime, kaffir lime blad, (her er det også nydelig å erstatte bladene med sitrongress, hadde visst blitt igjen på handlebåndet). Smak på retten, is it hot enough for you? Om ikke, kutt opp mer chili.
God onsdag!