Etter å ha pisket Morten rundt på noen redebygger-oppdrag lagde jeg i går kveld min absolutt favoritt-kyllingrett. Da blir mannen blid og kosete ;) Denne retten bør du prøve, den er enkel å tilberede og man trenger ikke engang ris om man anretter litt salat på fatet.
- 400g kyllingfilet
- smør eller olje til å steke i.
- litt salt
- 1/4 ts hvit pepper
- 2 hvitløk båter
- 1/2 gul løk
- 50 g fetaost, pluss litt til å smuldre over etterpå
- 2 ts oregano
- 2 ts soya
- 3dl (1 beger) matyoghurt
- 2-3 store champignon
- 10 cherrytomater
- evt oliven
Brun kyllingfiletene lett i smør (blir best med smør) i en stekepanne. Tilsett salt og pepper. Hold filetene varme. Rens og finhakk løken og fres den i smør i pannen. Tilsett buljong, yoghurt , moset fetaost, oregano og soya.
Legg i kyllingen og champignon og la den koke i sausen ca.10 minutter. Legg i cherrytomatene noen min før du tar retten av stekepannen. Ved servering drysses litt most fetaost over, sammen med oliven og fersk oregano.
NB! Det er lurt å blande yoghurt med litt hvetemel eller maisennamel for at det ikke skal skille seg ved oppvarming. Ikke la retten fosskoke etter at yoghurt er hatt i.
Bon apetitt!