A blög once bit my sister

Ny favoritt

Ovnsbakt chilikylling med chorizo

OVNSBAKT CHILIKYLLING MED CHORIZO

 • 1 Squash
 • 1 rød paprika, i biter
 • 6-8 sjalottløk, skrelt og delt i to
 • ca 1/2 kinesisk hvitløk, finhakket
 • 2-3 kyllingfileter
 • ca 1 ts chilipasta blandet i ca 5 ss olivenolje
 • 1,5- 2 dl kyllingbuljong eller hvitvin
 • ca 100 gram chorizo eller annen krydret pølse, i biter
 • ca 6-8 cherrytomater

fersk timian og rosmarin, jeg tok basilikum- siden jeg ikke hadde fersk timian.

Jeg prøver stadig oppskrifter funnet på TRINES MEKTIGE MATBLOGG. Jeg må alltid gjøre min egen vri og min er på grønnsakseng og ikke poteter. Sett ovnen på 200 grader. Smør en ildfast form eller liten langpanne med olivenolje. Ha i oppskjærte grønnsaker og hell over kyllingbuljong/fond eller (hvitvin). La dette kose seg i ovnen i 10 min.

I mellomtiden krydrer du kyllingfiletene med smuldret flaksalt og nykvernet pepper. Brun filetene i smør og litt olivenolje i en stekepanne. De skal få litt farge på begge sider. Legg filetene deretter oppå grønnsaksblandingen når den er ferdig forstekt (10 minutter), sammen med chorizo, urter og hele cherrytomater. Drypp over chilipasta utrørt i olivenolje, og hell deretter over litt mer vin eller buljong. Sett formen tilbake i ovnen og stek i ytterligere 15-20 minutter, til kyllingen er passe stekt.

Jeg må innrømme at jeg har lyst på det samme til middag i dag :)

2 comments:

 1. Dette hørtes himmelsk ut, og må definitivt prøves! Takk for tipset! :)

 2. Jeg tar gjerne dette til middag hver dag, kjære :)

Comments on this blog post have been disabled.