A blög once bit my sister

Leselyst

Illustrasjon Barnas Beste

Jeg har så utrolig lyst å bli en lesehest. Lese om alt fra eventyr til fakta. Jeg vil bli flinkere til å lese bøker, tror jeg får begynne i det små. Derfor ønsker jeg å utfordre meg selv igjen, til å lese en bok - den skal være ferdig lest etter påske. Så vil jeg gjerne skrive om den her på bloggen.

Vil du dele en leseglede med meg? Jeg trenger tips til hvilken bok jeg skal lese. Kanskje en bok du selv skulle lest? Det må gjerne være en god historie som rører, eller en god krim.

E leser

Matutfordringen forrige uke var egentlig en mye lettere utfordring for meg—ikke fordi at man alltid får et godt resultat, men fordi det er noe jeg elsker å gjøre. Mens det å lese en god bok rett og slett er noe jeg drømmer om å elske. Jeg finner ikke roen før jeg minst har passert side 100; vil helst fanges av historien med en gang. Er en utålmodig leser med andre ord, som lett havner i andre tanker.

Barnas Beste

Emilie er veldig glad i bøker og sitter ofte og blar og lager fiktive historier ut av bildene. For henne leser vi ofte og historiene blir bare lengre og lengre.

Når det gjelder barnebøker, så har jeg virkelig truffet gullfuglen på Fretex i uka som gikk. Jeg fikk tak i 7 bøker fra serien Barnas Beste, gitt ut av Cappelen på tidlig 80-tall. Er det noen som vet hvor mange bøker det er i denne serien? Jeg ønsker å få tak i alle. Herlige illustrasjoner av Vivian Zahl Olsen, som også har tegnet vår alles Flode.

Flode

Du synger kanskje denne sangen hver kveld du også?

Puss, puss, så får du en suss
Puss, så får du en suss
Hver eneste tann med børste og vann
Puss, så får du en suss

Illustrasjon , Barnas Beste

Denne mandagen har vært god og det kommer den til å fortsette å være også :)

17 comments:

 1. Millenium serien av Stieg Larsson. Jeg har ikke lest den første, Menn som hater kvinner, men de to andre er kjempe bra. De bør du lese!!!!!

 2. de bøkene der er herlige. Har slike hjemme hos mamma. skal sjekke hvor mange hun har i forhold til deg :) jeg har gjort noen bok kupp på fretex i sandnes. Bla 1 utgave astris lindgren sin karlson på taket. jeg burde absolutt blitt flinkere til å lese igjen. hadde en periode der jeg leste endel alternativ litteratur. du får rope ut om du vil låne. Ellers så er tatt av kvinnen en av mine favoritter.

 3. se her da. her er vell den komplette samlingen http://www.qxl.no/pris/boeker-magasiner/boeker/barneboeker/eventyr/barnas-beste-14-boeker-inkludert-barnas-jul/v/an586481190/

 4. Marianne: Mulig jeg må starte med en av de bøkene. Filmene er sett;)

  Line: Jeg la inn bud på tipset ditt :) Så nå får vi se om de blir mine:) Om det blir meg, så skal jeg ordne en giveaway på de jeg allerede har.

  Tatt av kvinnen har jeg faktisk lest. Erlend Loe har jeg skrevet hovedoppgave om i 9.klasse. Liker godt hans bøker :)

 5. håper de blir dine. :) ja jeg lo godt da jeg leste den.

 6. vil annbefale deg beatels,bly og bisettelsen av lars saaby chr. å seierherrene av roy jakobsen. dette er kjempe bra oppvekstromaner som jeg har lest x antall ganger:)

  triologien til gunnar staalesen er også å anbefale på d sterkeste den starter med et mord 1 jan 1900 å ender med at varg veum finner morderen tidlig på 2000 tallet. gjennom hele serien følger vi flere familier i bergen samtidig som den røde tråden gjennom alle bøkene er mordet.

 7. I disse påsketider anbefaler jeg Camilla Läckbergs bøker :) Gode krimplott, og engasjerende historie om "hovedpersonene" som går igjen i alle bøkene. Kamilles påskeutgave har første kapittel av hennes siste bok vedlagt hvis du vil "snuse" litt på det.

  Hvis du vil lese noe litt mer sært så liker jeg Arto Paasilinna - veldig snurrige og artige historier fra Finland :)

 8. Åh, den serien har vi heime hos pappa! Blar i desse bøkene kvar gong eg er heime på Sunnmøre ein tur....dessverre altfor sjeldan!

  Eg MÅ berre anbefale bøkene til Cecilia Samartìn. Har berre lest to av dei, men elska begge to! Eg skulle ønske eg las bøker oftare...det er stort sett berre dersom eg er sjuk og held senga, men då SLUKAR eg ei god bok, og blir ferdig altfor fort! Det er noko med den tida igjen, altså...har så altfor mykje eg skal ha gjort alltid! Men i alle fall: Señor Peregrino (ei fantastisk bok med nydelege skildringar!) og Drømmehjerte (åh, eg vil reise til Cuba med det samme!!) er herlege bøker!

  Lukke til med utvelgelsen! ;) Håpar tirsdagen også blir bra!

 9. Om du er ute etter krimbøker i disse Påsketider er Henning Mankells "Wallander bøker" spennende og lette å lese. Ellers er jeg enig med Helga, "Beatles" er veldig bra. Så kan jeg også annbefale "Tusen strålende soler" av Khaled Hosseini, samt trillogien "Skyskraperengler, Skyskrapersommer og G for Georg" av Tove Nilsen. God bok:_)

 10. Glemte å nevne Anne B Ragdes bøker " Berlinerpopplene,Eremittkrepsene, og Å ligge i grønne enger". De er lette å lese, spennende og de rører deg. Sammtidig er det arti at handlingen i boka er lagt til Trondheim og Byneset:-)

 11. Jeg er nok en lesehest, har til enhver tid minst én bok på nattbordet, gjerne også en på stua og en på hytta... Noen blir lest med en gang og familien blir forsømt. Andre bruker jeg lenger tid på og klarer å legge fra meg. Jeg er glad i krim, anbefaler både Henning Mankell og Anne Holt (og mange flere).

  Barnas Beste har vi komplett - jeg kan telle for deg når jeg kommer hjem til bokhylla. Kjempefin serie, og om du ikke får tak i alle så kan du i alle fall få (langtids)låne av meg!

  Ha en nydelig vårdag - klem fra Grete

 12. Du har fått gode tips over her. Selv har jeg nå mistet meg selv i boka som skulle være påskekrimen min, Camilla Läckbergs "Havfruen". Kanskje ikke akkurat stor litteratur, men lite krevende og veldig spennende er det ihvertfall. Liker de bøkene. Anne B. Ragdes bøker likte jeg godt (de som er nevnt over her), Stieg Larsson også.

  Jeg er en typisk periode-leser. Under studiet klarte jeg knappest å åpne ei bok. Rett etter jeg var ferdig med hovedfaget pløyde jeg gjennom alle de til da utkommede Harry Potter-bøkene, fornøyelig!

  Lykke til med lesinga! Selv synes jeg det er utrolig bra når jeg bare først plukker opp ei bok og leser.

  Forresten: Arnaldur Indriðason kan jeg også anbefale når det kommer til krim.

 13. Så gøy! Her var det fantastisk mange gode tips :) Blir nesten vanskelig å velge nå. Skal prøve å bestemme meg til i morgen, må til byen for å ordne meg et nytt pass. Så da kan man jo ta en titt etter bok ;)

  Helga: Beatles boka har vært i hendene mine mange ganger, men aldri blitt lest. Mulig det blir den.

  Ingunn: Jeg kjøpte meg påskeutgaven av Kamille i dag, så da får jeg ta en titt på utdraget fra Camilla Läckberg.

  Den finske boka hørtes artig ut ;)

  guro (ein gul knapp): Jeg fikk også lyst å drømme meg bort til Cuba. Herlig beskrivelse ;)

  Cecilie: Henning Mankell, ja takk! Jeg har lest "Danselærerens tilbakekomst" hvor handligen utspiller seg på mange plasser i Herjedalen, Mankell kommer fra Sveg. (Ikke langt unna der pappa bodde lenge) De har faktisk åpnet Mankell museum i Sveg, men så har de jo verdens største Bjørn i tre som attraksjon også da.

  Ellers har jeg slukt alle de bøkene til Anne B Ragde :)

  Grete: Vil gjerne vite hvor mange Barnas Beste bøker det er, de er så allsidige og gode bøker!

  Guro: Så du er dypt i den siste til Camilla Läckberg :)

  Jeg har lest de tre første Harry Potter bøkene, skjønner ikke hvorfor jeg ikke har kommet videre. Har alle stående på vent. De er jo så bra!

  Gleder meg nå :)

 14. Hei igjen - kjapp telling (uten garanti om komplett) viser 16 bøker i hylla på gutterommet her. Titlene er: Året rundt Lysthuset Oss imellom Soria Moria slott Høyspenning Noas Ark Gapatrosten Gjøglervognen I gamle dager Det flyvende teppe Guder og helter God natt-boken Kjøkkenbok Baksetebok Barnas Første Barnas Jul

  De er altså til låns, som masse annet om du vil. Lykke til med jakten på bøker og leselyst!

 15. Grete: Blir spennende å se om jeg får tak i de jeg har lagt inn bud på :) Da mangler jeg muligens bare 2. Hyggelig at jeg kan få låne. Låner gjerne en god "voksen" bok som du anbefaler :)

  Lånte meg bok til å lese i påsken på Biblioteket i dag, skal få vite hvilken snart.

 16. Ååå.. de bøkene husker jeg! Fikk skikkelig lyst på samme settet, må holde et våkent blikk på loppemarkedene fremover i vår. :-)

 17. Jeg vant budrunden på qxl, så når bøkene er i hus skal jeg legge ut en giveaway med de jeg allerede har :) Følg med!

Comments on this blog post have been disabled.