A blög once bit my sister

Bok & Bagel

Making Bagel

Lag dine egne hjemmelagede Bagels. Det er super nammis og Bagels er ikke alltid så lett å få tak i. Jeg elsker å lage Bagels, skulle så gjerne hatt tilbake Bagel&Juice til Trondheim. Der pleide alltid jeg og Marte å spise:) Vi får ta oss en høsttur til Oslo kanskje?

Morten blir så glad at det lyser i øynene hans hver gang jeg skal lage Bagels. Du kan fylle dem med det meste. Det obligatorisk med en eller annen type smøreost inni, ellers bruker jeg ofte kylling eller laks, men tunfisk, salami eller brie er også nydelig. Så trenger du bare plenty salat og et stort gap ;)

Ingredienser:

  • 25 g gjær
  • 5 dl vann
  • 2 ss smør, smeltet
  • 2 ss sirup eller sukker
  • 2 ts salt
  • Ca. 800 g (ca. 1,4 liter) hvetemel

Til koking: Pr. liter vann, 2 ss sukker

Valmuefrø eller sesamfrø (etter ønske)

Salmon bagel

Fremgangsmåte: I stekeovnen: 225 °C, ca. 20 minutter.

Smuldre gjæren i bakebolle og hell på kaldt vann. Tilsett smør, sirup (sukker) og salt. Bland inn det meste av melet til deigen “slipper” bollen. Dekk bakebollen med plast og la deigen stå i kjøleskapet 10-12 timer. Elt deigen om. Del deigen i 12 emner som trilles til rund ring. Klem et hull i hver runding med tommelfingeren. Stikk pekefingeren inn i hullet og sving emnet slik at det utvider seg til en sirkel, nesten som en stor smultring. Legg bagels-ringene på bakeplaten med bakepapir under og la dem etterheve ca. 15 minutter.

Kok opp vann tilsatt sukker i en vid kjele. Legg i 3-4 bagels om gangen og la dem koke til de flyter opp, snu dem og la bagelsene trekke i kokevannet 2-3 minutter. Legg dem kjapt på et kjøkkenhåndkle så de får tørket av seg før du legger dem tilbake på bakeplaten, dryss evt. på valmuefrø, sesamfrø eller lignende og stek dem.

Salmon Bagel

Bagels er fint å fryse ned. De blir faktisk ekstra lette og fine etter frysing hvis de varmes sakte opp f.eks. i en panne med lokk. Har tatt i bruk mine gule polkadots fat til påske. Blir litt jobbing i påska, så vi skal være hjemme for å treffe venner og familie.

Bok

Jeg var innom Biblioteket i går for å finne en bok etter tips fra dere. Der sto Havfruen av Camilla Läckberg og ventet på meg på hylla ved inngangen. En ukes lånetid, siden det er påske så fikk jeg låne den frem til 6 april :) Har allerede begynt, nå venter en god dusj og litt lesing før jobb. Camilla Läckberg har også egen blogg.

Takk for alle gode tips om bøker! Jeg vil gjerne låne bøker dere anbefaler og syns det var utrolig hyggelig, så håper jeg at jeg kan finne roen med en god bok.

God torsdag!

6 comments:

  1. Nammis disse så skikkelig gode ut. Kanskje jeg må sette disse på bakelisten min til i morgen. I morgen har jeg store planer om å gjøre påskeforberedelser med vasking av stue, pynting og baking :)

  2. Nam nam, dette må jeg prøve. Syns det høres så avansert ut med både koking og steking, men må prøve ;-) Läckberg skriver veldig godt og fengende (litt sånn at man ikke kan legge den fra seg), men av og til er beskrivelsene hennes av barn som lider vel i overkant for meg... sart sjel... Men kos deg med boken, denne har jeg ikke lest!

  3. Dette er super godt (ikke vanskelig), tar litt tid - men man kan jo doble deigen så har man bagels i fryseren til når man måtte få lyst på. Barna liker også dette godt, de kan jo feks få smøre på hva de vil selv. Må få minne om at egg, kylling, pepperost og masse salat er en utrolig bra kombinasjon ;)

  4. så det er slik man lager bagels!! ble kjempe inspirert, og skal deffinitivt prøve meg på dem i helga!
    -----> gunnhild

  5. Åh, nå savnet jeg også Bagel&juice... så godt.

  6. Da har jeg bakt Bagels! Litt avansert, men et nydelig resultat! Vi får treffes for kaffe etter påske Johanne! God påske til dæ og dine :)

Comments on this blog post have been disabled.