A blög once bit my sister

Lamoparken og hjemmelaget müsli

Supersøta

Etter å ha tent lys hos Alma på Lademoen kirkegård gikk vi til "Lamoparken" som nylig ble fikset opp. De har fått mange nye, fine lekearealer og snart blir det nok vann i fontenen også. Jeg og Emilie la vår elsk på den store dissa.

Hehe

Full fart

Familien Brekkevold er storspisere av müsli, en av Emilies favorittmåltid. Så i dag ville jeg prøve å lage min egen. Veldig enkelt og veldig godt.

Hjemmelaget müsli

Oppskriften kommer her, men dette trenger man ikke måle så nøye:

  • ca. 5 dl havregryn
  • 1 dl linfrø
  • 4 ss gresskarkjerner
  • 1 dl solsikkekjerner
  • En neve mandler
  • En neve hasselnøtter
  • En neve valnøtter (eller andre ting man måtte finne i skap eller på butikken...lag din egen vri!)

Ha dette over i en langpanne. Ha 2-3 ss matolje oppi (jeg brukte solsikkeolje). Ha på 2-3 ss honning. Jeg blandet dette sammen med hendene, alt skal bli litt "fuktet".

Tørkes midt i ovnen på 17O grader varmluft i ca. 20 min (NB viktig å røre med 3-4 minutters mellomrom, eventuelt også ha ovnsdøren på klem så det ikke blir svidd). Velg selv om du vil ha det bare tørket eller med litt "brent"-smak.

Avkjøles, man kan deretter tilsette for eksempel rosiner og tørket frukt (jeg brukte rosiner og tørkede aprikoser) og tømme på glass eller i en boks med tett lokk.

Tørket aprikos og rosiner

Jeg hadde müslien over på Norgesglass :)

Müsli på boks

Vi hadde på blåbæryoghurt (manglet vaniljekesam i dag), skogsbær, pasjonsfrukt, melk og kaneldryss. Nesten som en dessert.

Müsli med passjonsfrukt og skogsbær.

8 comments:

  1. Mmmm...deilig søndag og deilig müsli! Ser ut som de har det kjekt saman!

  2. Arti slike husker:)Skal absolutt prøve å lage musli selv,hørtes skikkelig godt ut!!Du,huska du grattispølsene??Kordan va det du laga de igjen(om du huske de)?Kan tenk mæ dokker må begynn å få litt reisefeber nu,ikke lenge igjen.Det blir nok litt av en opplevelse med NY!Ønska dokker ei fin uke:)

  3. Marlèn: Grattis pølser husker jeg vet du: skrev om det i april i fjor på bloggen :) Artig at du kom på det.Må nok lages igjen snart, godt.com

    http://brekkevold.no/blog/2009/04/18/gratinerte-polser/

  4. ser ut som dere har koset dere ute i kulden :) herlige bilder av dere :) den muslien skal prøves.

    stor søndagsklem

  5. Herlige bilder!! Og for en fin jakke Emilie har.

    Muslien så kjempegod ut!

  6. For ett sammentreff, jeg var på utkikk etter en oppskrift på hjemmelaget musli, og så dukket den opp her. Supert, da skal jeg prøve å lage det i kveld.

    Koselige bilder av dere. Håper dere alle får en fin april-uke. Stor klem fra Bodø.

  7. Mmmm, så godt den muslien så ut. Dette skal prøves. Og den dissa skal også prøves neste gang jeg er på Lademoen. P.S. Tror det må bli dansekurs, for hun har en danserens holdning:)

  8. Den muslien var bare snadder og snaskum ! God tur til Åre,ligg unna nachspiel m mennesker med kontakt til det svenske konghuset -)

Comments on this blog post have been disabled.