A blög once bit my sister

Gøy på landet

Lakris

Emilie og jeg ble med tante Bente på Melbygjerdet gård i Skaun, der de driver med lamming for tiden. En kollega av tante Bente har drevet med sauer sammen med mannen sin her siden 2006. Johanne har tidligere skrevet om et saueskinn vi fikk av tante Bente som var produsert på denne gården.

Lakris (Liquorice) the Lamb

Emilie synes det var stor stas å få hilse på de ferske lammene, og forelsket seg spesielt i kopplammet Lakris, som ruslet fritt rundt i fjøset og diltet etter driverne, Kristin og Svein-Helge. Hun ble litt redd for Emilie som forfulgte henne rundt i fjøset for å kose, men slo seg til slutt til ro i en binge. Da kunne Emilie sitte i fred og ro og kose med henne før hun erklærte at Lakris var hennes nye bestevenn.

Sabeltann

Emilie fikk også lov til å døpe et av lammene. Det var vanskelig å komme på navn selv, men etter flere alternativer seilet Sabeltann inn som en klar favoritt på denne lille karen.

Kristin forteller om kaninen

Skikkelige fjøskaniner må man også ha, og Emilie fikk hilse på den som var mest tam. Det var viktig å kontrollere begge ørene og at kaninen faktisk hadde øyer.

Sjekker status på øra

De to største værene i fjøset het Knoll og Tott, og de hadde imponerende store horn, som du kan se nedenfor. Kristin og Svein-Helge spesialiserer seg på sauerasen Svartfjes, som opprinnelig stammer fra Skottland.

Impressive equipment

Vi ble ønsket velkommen tilbake, og det skal vi da jamen prøve å få til, med hele familien neste gang.

2 comments:

  1. Roger Johannesen   Sunday May 2nd 2010 22:05

    Så ut som en herlig dag :)

  2. Dette såg ut som eit koselig gårdsbesøk- mange fine bilder og skjønne dyr :)

Comments on this blog post have been disabled.