A blög once bit my sister

Dining in New York

Er vi i juni allerede? Mai har vært fantastisk, og det er på tide å oppsummere litt mer av de inntrykk og opplevelser vi har hatt.

Når man er i i New York, så start dagen på en lokal diner, vår nærmeste het Lyric Diner. Det er her du finner den klassiske amerikanske frokosten, med waffles, pancakes og eggs in any style. Jeg spiste også en gang sen frokost med deilig fish and chips...mums! Sammen med kaffe og juice i store mengder er dette en god start på dagen, før du skal ut og oppleve den store byen.

Diner drinks

Etter å ha spasert og tatt inn inntrykk i flere timer begynner kaffetørsten å slå inn. Da er Starbucks aldri langt unna, kan du ane The Statue of Liberty i det fjerne?

Statue of liberty and starbucks

Nærmere lunsjtid begynner skyskraperne å komme ned mot deg og du har problemer med å holde deg på beina. Du trenger å høyne blodsukkeret betraktelig.

Gå inn på en av byens matmarkeder, her finner man ofte alt man skulle ha lyst på. Bring det til en nærliggende park; her er Central Park et naturlig valg :) Her inne kan man faktisk finne seg en helt egen oase å nyte sin medbrakte lunsj på.

Ikke glem oppskåret frukt som jordbær, melon, kiwi og ananas. Bli værende lenge, se på folk som vandrer forbi eller bare nyt din kjæres kjærlige blikk.

Om du er like matglad som meg og får lyst å hoppe i taket bare du ser en velassortert matbutikk, bør du unne deg et besøk på Zabar's om du skal besøke New York. Her velter det over av deilige lukter, gode oster, nybakte bakevarer, egenlagde sauser, nybrente kaffebønner i store tønner og matglade New Yorkere som handler inn til kveldens middag.

Det er lett å kjøpe med seg en god lunsj herfra, rett ved butikken ligger også deres egen café. Vi har kjøleskapet fullt av kaffebønner medbrakt fra Zabar's. Blir helt varm i toppen bare jeg tenker på den butikken.

Mørket har satt et nytt lys på skyskraperne, vakkert er det. Man trenger kanskje en cowboystrekk på hotellet før kveldens middag inntas.

Ettersom at Morten og jeg er meget glad i litt spicy asiatisk mat, ble ofte nærliggende Curry Hill et naturlig valg. Her finner man femstjerners restauranter på en perlesnor, til gode priser. Vi fikk spist Indisk, Kinesisk og Afghansk i kort gangavstand fra hotellet. I New York er konkurransen om kundene stor, så det gjelder å levere prima vare.

I Chinatown prøvde vi vietnamesisk på Thái Són, der følte vi oss som lokalbeboere sammen med NYPD-betjenter og stresskoffert-herrer.

New York er virkelig multikulturelt, det er noe av det som gjør byen så spennende. God mat finner du overalt.

Nå må jeg ut og nyte litt sol før senvakt. Det var så godt å få noen morgentimer med Emilie før hun glad og fornøyd ville i barnehagen.

Håper din dag er fylt med sol og god mat.

6 comments:

 1. Kan bare ikke la være å kommentere - Zabar's var "butikken på hjørnet" da jeg bodde rett ned mot Riverside Park. Helt enig, den er bare fantastisk!

  Dessuten ble jeg sulten nå. Og siden solen faktisk skinner skal jeg rømme hjem og finne frem grillen :)

  Ha en nydelig uke videre.

 2. Mmmmmmmm - eit herleg innlegg! :) Det ser verkeleg freistande ut! Her bakast det horn med ost og skinke, som vi enkelt kan ta med ut for å spise i hagen! :)

  Ha ein fin dag!

 3. Nøøj det ser lækkert ud – det hele! Rigtig gode billeder Johanne. Og så lader det til at I havde en god tur til Danmark også – skønt! Hvis I tager på sommerferie i Danmark og kommer forbi vestjylland, så drop lige forbi mig – så giver jeg lidt mad og en kop kaffe. ;-)

  Kh. Tine

 4. Ååååå! Jeg kjenner det kribler i magen av disse bildene. NY er bare helt fantastisk! En vakker by, så full av overraskelser og romantikk! Sukk!

  Zabar's er helt fantastisk, ja!

 5. Skal ta med oss snuppis neste gang vi skal til NY, når hun er større og virkelig har glede av det. NY in my heart :)

 6. Ååååå som jeg gleder meg å reise til høsten. Håper vi får det til. Det var nemlig gaven til min 30 års dag, så vi burde ha fått det til, synes jeg. Magisk.

Leave a comment

This blog supports Gravatars. To have your picture displayed beside your comment, please sign up at gravatar.com.