A blög once bit my sister

Banankake

Banankake

Har du noen veldig modne bananer liggende, BAKE A CAKE ! Meget fortryllende godt :) Ha gjerne litt vaniljeis eller nypisket krem ved siden av også, men det er overhodet ikke nødvendig når den er rykende fersk. Da er den bare nammis til kaffen.

Ingredienser:

  • 150 gr margarin
  • 2 dl sukker
  • 2 - 3 egg
  • 4 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts kanel
  • 2 godt modne bananer
  • ca. 50 gr. valnøtter eller hasselnøtter, grovhakket.
  • Evnt: 100 gr. kokesjokolade, hakket i biter.

Varm opp ovnen til 175°c. Smør en 1 liters brødform (Kan evt. også kles med bakepapir for å gjøre det enklere å få den ut av formen.) Rør smør og sukker sammen, jeg brukte brunsukker. Ha i egg, hvetemel, bakepulver, vaniljesukker, kanel. Mos bananene med en gaffel og ha i røren. Sleng i valnøtter/ hasselnøtter og (sjokolade) og hell røren i formen.

Stekes i ca. 45 minutter. (Avkjøles noe før den tas ut av formen.) Jeg brukte 3 egg, fordi jeg syns den trengte mere fuktighet. Dette er noe man kan vurdere underveis.

Comments on this blog post have been disabled.