A blög once bit my sister

Portveien 2?

Cruising

Da vi var små så vi begge på Portveien 2 på barne-TV—Eli og Jarl var topp! Portveien 2 ble spilt inn i Hjemmets Kolonihager på Bjølsen i Oslo.

Klemetsaunet Kolonihage ble stiftet i 1988, og er den eneste kolonihagen i Trondheim. Den er arvtaker til gamle Lerkendal hagekoloni, som ble lagt ned i 1959 for å gjøre plass til videre utbygging av NTH.

Red flower

Min farfar og farmor kjøpte seg en parsell på Klemetsaunet og bygget en hytte der i 1990/91. Dette var nok en drøm for dem, men farfar rakk bare å ligge over på hytta én gang før han døde og gjorde min farmor til enke. Farmor beholdt hytta frem til hun selv gikk bort i fjor, og dyrket både det ene og det andre der.

Her er epletre, pæretre, plommetre, jordbær, stikkelsbær, solbær, rips, blomster og urter.

Feed me

Jeg hadde ikke vært der ute siden 90-tallet da jeg kom tilbake nå i vår. For min del hadde hele stedet havnet i glemmeboken i løpet av tenårene. Jeg hadde neppe ofret stedet en tanke om det ikke var for at tante Bente insisterte på at vi måtte komme utover på besøk. Da gjenoppdaget jeg denne perlen, bare 10 minutter fra sentrum. Johanne falt for stedet ganske umiddelbart, men skjønte ikke at jeg var interessert før jeg en dag begynte å snakke om priser på mobilt bredbånd.

Oxeye daisy

Nå ser det ut til at vi blir å overta denne plassen, og at den derfor kan beholdes i familien. Det blir nok mye ugressluking i årene fremover, men med gode avlinger som belønning ;-)

6 comments:

  1. Jeg ser magen min vises godt nå, herlig bilde av meg og snuppis på perlen vår :) Tenk at her kan vi danne mange gode sommer og høst minner.

  2. for en flott mage johanne. det ser skikkelig idyllisk ut i kolonihagen :) heldig dere som har en slik vakker plass. håper dere alle har en flott ferie. johanne det er alt for lenge siden vi har møttes nå.

  3. Ja Morten.. Klemmetsaunet var virkelig en perle!! Jeg falt for plassen med det samme jeg satte beina innenfor hageporten! Ikke vanskelig å forstå hvorfor Johanne ble akutt forelsket! Her skal dere nok få nyte mange late sommerdager! Håper vi ses igjen snart.. skal prøve å få til en Tr.heimstur igjen om ikke lenge! :) Klem fra vestlandet!

  4. Så herlig at dere får beholde denne skatten av en plass i familien! Det er utrolig godt å ha et sted som preger barndomsminner, Emilie ser jo ut til å elske "Portveien" deres :)

    Nydelig mage og knakende fine makrobilder!

  5. Så flott du ser ut med gravidmagen, Johanne! Det ser ut til å være en utrolig flott plass dere har fått dere. Vi er på utkikk etter noe eget etter å ha lånt ett hus i tre år. Vi har det ikke travelt, men jeg merker jeg har veeeldig lyst på noe eget! Fortsatt god sommer!

  6. Flott bilde av mor&barn. Mye glede! Håper formen er fin. Ha gode dager der ute. Høres flott ut!

Comments on this blog post have been disabled.