A blög once bit my sister

Havremakroner og glansbilder

Frokost

Jeg startet dagen over en time før de andre to, men klokken var allerede nesten ni da jeg tørket utemøblene i morgensola. Vi har nemlig havnet i feriemodus hele familien, så vi legger oss sent og sover til kl.10. Vi skulle jo liksom ikke legge E så sent, men så er det sommer og grillkullet tar tid å vente på ;) Det ble iallefall digg frokost med svigerforeldre og Mortens danske tante Birgitte.

Jeg fikk omsider bakt en runde med knekkebrød og så vil jeg dele oppskrift på nydelige Havremakroner fra Humla (i Ålesund); håper muligens jeg kan få meg en gjesteskriver på matfronten som kommer fra Humla ;)

Havremakroner:

 • 200 gr havregryn
 • 200 gr sukker
 • 160 gr hvetemel
 • 1 ts nellik
 • 1 ts kanel
 • 1 ts kardemomme
 • 1 ts bakepulver
 • 150 gr smør
 • 4-5 ss melk

Rør blandingen sammen. Settes med skje på brett. Stekes på 200 grader i ca 10-12 min- til gyldne.

Som oppskriftsgiver Marthe sier kan man prøve seg frem på å ta litt mindre smør (opprinnelig 190 gr smør) og litt mer melk. Jeg tror også jeg kan tenke meg litt mere nellik i, syns den kryddersmaken er så nydelig. Kardemomme var det ikke opprinnelig i oppskriften, men det passet godt. Supernammis, lett og digg med en kopp te eller kaffe til!

Ny kopp

Emilie og jeg dro ut til paradis; Klemetsaune, mens far har stått i stige (gjør det fortsatt) og beisa huset, flink!

Jeg tok med meg mine gamle glansbildealbum med inntørkede klistersider (Emilie var så heldig å få en ny bok med fungerende klistersider av farmora i kveld) og vi hadde en god kaffestund med glansbildebytting og diskusjon om hvilke som var vakrest. Emilie likte så klart de glansbildene med blomster best. Våre nye kolonihagekopper fra House Doctor passer ypperlig til min ønskede drømmestil der ute, selv om kaffen foreløpig kun er av typen pulver.

Glansbilder

Leke med glansbilder

Glansbilder

Er nesetett forkjøla og trenger mye te i kveld kjenner jeg.

God lørdag!

5 comments:

 1. Bildene oser av trivelig sommer! Og jeg fikk skikkelig lyst å bake, er så glad i havremakroner, og havrecookies. Har oppskrift på havrecookies som jeg lager ofte, også der har jeg litt krydder (for det meste ingefær og kanel). Håper at gravidformen er god, og god bedring fra forkjølelsen. Vi har vært syke både i begynnelsen og slutten av ferien, ikke så artig!

 2. Når en SUPERDAME, sier at jeg er en super dame, da blir jeg glad :) Takk for oppskrift og ditt våkne fotoøye!

 3. Åå, for noen innbydende og fine bilder! Ble fristet til å bake havremakroner nå, OG ta frem glansbildesamlingen igjen. ;)

 4. Så herlege bilder! Nydeleg stemning! :)

  Kanskje eg må bake havrekjeks i morgon? Har ei oppskrift som er heilt super, og som er eit "must" til jul, men som er lov å bake når eg sjølv vil det, berre fordi eg er stor nok til å bestemme sjølv..hihi!

  Glansbilder er ein suksess her i huset også, og glansbildeboka kjem fram med jamne mellomrom... Kanskje eg må ut å kjøpe nokre nye glansbilder snart? Desse var fiiine!

  No er det nok leggetid her i huset, for eg er ikkje særleg flink til å rangle for tida... De får nyte sommardagane!! -og nettene! :)

  Snakkast! :)

 5. Ny header! Den var fin! :) Nå har vi tatt frem mors gamle glansbildealbum, og det var stor suksess... veeeldig morsomt å forsøke å rive bildene løs fra arkene. Stønn - og smil! :) Kos dere!

Comments on this blog post have been disabled.