A blög once bit my sister

Tanker omkring en kolonihage

Bobblelykke

Det hoper seg opp med bilder og innlegg som venter på å legges ut, de kommer om ikke akkurat i riktig rekkefølge. Uka som har gått har vi stort sett tilbragt på Klemetsaune med kun nett på mobil. Jeg merker fort at jeg er litt av en "nettnerd", har mine daglige behov der og tror nok vi er enige om at internett kommer langt foran TV der ute, for det savner jeg ikke.

I går hadde vi grillgjester fra Byåsen som fikk teste ut vår nye portable gassgrill (Weber Q200), som vi kan frakte mellom hytta og hjemme. Alltid kos for Emilie å se igjen Sigurd og Sunniva. Det er så hyggelig å invitere til besøk ute i kolonihagen, mye plass for alle til å boltre seg på ute.

Emilie og Sigurd

Jeg har så mange drømmer og prosjekter på gang oppe i hodet ang Klemetsaune at Morten nok helt sikkert ikke hadde hatt godt av å være ett minutt der inne. Får prestasjonsangst av alt jeg ønsker å dyrke og bygge, men noen prosjekt må vel komme i mål og kanskje jeg kan høste salat og sukkererter til neste sommer.

IMG_6152

Jeg er ikke akkurat kjent for å ha grønne fingre, så jeg er redd alle planter blir brune og akutt visne bare jeg ser på dem. I bøkene står det om kalk, gjødsel, beskjæring, plantetid og anlegging av bed. Vi er begge rimelig blanke og prøver hardt å lese oss opp på hva vi i en halvdel av året, fra april-oktober, skal prøve å forstå oss på, så da gjelder det å ikke bite over for mye.

Solnedgang

Morsomt å tenke på pappa som virkelig hadde grønne fingre og i mange år stelte vakre blomster og drivhus hvor det bugnet av deilige grønnsaker og frukter både da vi var små og i voksen alder. Han skulle så gjerne gitt meg mange råd nå, så jeg hadde visst hvor jeg skulle begynt. Tror det gjelder å ikke være så redd for å feile og bare kose seg mest mulig. For når man plutselig får en slik gylden mulighet til å boltre seg i vakre omgivelser, hvor hver hage og hytte har sin egen personlighet, så skal vi så klart også lage vår egen personlige stil. Jeg har så lyst å ha et eget skilt og navn på hytta. Noen forslag på navn?

Råd og tips om høststell av hage mottaes også med takk. Ha en fortsatt god helg!

6 comments:

  1. Dere får det nok til! Litt tålmodighet og litt utprøving er alt som skal til. Grønne fingre ligger i familien, synd de glemte å gi oss alle rådene sine! (SNUFS)

  2. Så kjekt dere ser ut til å ha det i kolonihagen.Den virker som en herlig oase.Må være flott å ha en slik plass å reise til. Kan ikke hjelpe deg med hagetips dessverre,da jeg sliter med å få ting til å vokse selv;)Men gøy er det,så krysser fingrene for at du får masse til å gro i den fine hagen. Ha en fin søndag:) PS:Koser meg med innleggene dine.Du er så flink å skrive og tar så fine bilder.Takk som deler;):) Klem.

  3. Det ser sååå deilig ut å ha ein slik plass! :) Heldige!

    Når det gjeld hagedyrking så har eg funne ut at det som funkar best for meg (utålmodig!!) er å berre lære av feila mine..og dei blir det ein del av! ;) Har ein plan om at hagen skal bli super neste år, som då blir vår tredje vår med eigen hage. Ting tar tid!! Det er ikkje berre-berre å rette opp feila, når ting skal vekse og gro. :) (Eg har for eksempel fått til deilige, søte, sprøe sukkererter i år, men sidan eg ikkje lagde skikkeleg klatrestativ til dei, så ligg dei meir eller mindre i ein floke i/ved "grønsaksåkeren". ;) Nam-nam!

    Håpar helga di er god! KLem

  4. Da jeg bodde i Oslo, brukte jeg å gå forbi kolonihagen og kaste lengselsfulle blikk over gjerdene... bare ordet "kolonihage" er vakkert og nostalgisk. Hagedyrking er jeg prøve/feile amatør på, så der har jeg ikke mye å bidra med. Har tenkt på det med navnet... du er jo en kreativ dame - kanskje kunne du ta et par bokstaver fra deres fornavn (inkludert han i magen) og se hva du får til... kan bli et helt eget, unikt navn. Det var bare en tanke i natten!

  5. Tusen takk for en herlig ettermiddag :-) Og hvis noen skulle lure: Ja, det er faktisk så nydelig fjordutsikt fra kolonihagen! Hagetips har jeg ingenting av, prøve og feile er også min strategi. Og denne kolonihagen stikker jo ikke av, så du kan prøve og feile i mange år... om 20 år er dette blitt den reneste hagebloggen, kanskje? ;-)

    Stooooor klem til bursdagsjenta!!

  6. jeg ville satset på å plante en del stødige hardføre stauder som basis..for så å suplere med fargerike sommerblomster etter smak, behag, behov og stemning :)

    da har man noe varig og starter ikke på nytt hver vår..samtidig som man kan variere i det uendelige med ettårige sorter blomster og grønnsaker..!

    ..for eksempel :) kjempespennende prosjekt! gunnhild

Comments on this blog post have been disabled.