A blög once bit my sister

Solsikkebryllaup del 1

Forsida til Ytre Sogn Ankomst Høyanger i Sogn etter ni timer i bil på smale veier, omkranset av mye vakker natur, samt majestetiske Sognefjell, ser vi brudeparet på forsiden av lokalavisen Ytre Sogn i lobbyen på hotellet og er ikke overrasket. Den siste ukens forberedelser til bryllup på Kvamsøy i Sogn har gjort Vidar og Berit til Høyangers svar på Posh and Becks, sitat toastmaster Tanaka.

Artikkelen Sterke band til Liavegen er en kjærlighetshistorie av de sjeldne.

Dei har truleg leika side ved side i Liavegen i barndomen, utan å vite om kvarandre. I morgon gifter dei seg.

Som barn ferierte Vidar og Berit nemlig hos sine respektive besteforeldre i Liavegen i Høyanger. Vidars og min farmor og farfar bodde i Liavegen 10. Berits farmor og farfar holdt til i Liavegen 1, der bor fortsatt "a'mor" Borghild Myrekrok, snart 90 år gammel. Vidar og Berit ferierer her med guttene sine om sommeren.

- Eg tykte han virka litt overinteressert, fortel Berit frå den gongen ho møtte Vidar. Det var i 1992 og dei gjekk på ulike vidaregåande skular i Trondheim. Såleis var det tilfeldig at dei møttest, men samstundes kan ein seie at det var litt pussig at dei ikkje hadde møttest før.

I byrjinga prata dei med kvarandre for å bli betre kjende. Berit fortalde Vidar at ho brukte å reise på ferie til Vestlandet. Kor på Vestlandet då, spurde Vidar. I Høyanger, sa Berit. Å ja, kor i Høyanger då?
- Det var då eg tykte at han virka litt overinteressert. Men så sa eg at det var oppi lia, og etterkvart Liavegen. Då spurde han om kor i Liavegen eg hadde feriert, seier Berit med eit smil og det viste seg at dei som nett hadde funne kvarandre, truleg har leika side ved side i Liavegen gjennom barndomsåra utan å vite om kvarandre.
- Då skjønte eg kvifor han var så interessert, smiler Berit.

Bryllupsdagen starter med en times båttur fra Høyanger til Kvamsøy. Ved Kvamsøy venter kirketjener og prest med båt som frakter oss i puljer over til kirka, som ligger historisk til ute på ei øy.

Den vakre bruden venter her på sin brudeferd over til kirka.

Lysekronene tennes i forkant av seremonien.

Familien Brekke/Myrekrok samlet utenfor Kvamsøy kirke etter den nydelige seremonien, hvor vi blant annet fikk høre Fields of gold av Sting.

I del 2 kommer bilder og historier fra festen, hvorpå middagen varte i 6 timer - men den tiden bare fløy ubemerket forbi.

3 comments:

  1. Vakkert!

  2. Vidar Knekkebrød   Monday September 13th 2010 22:12

    Du Joey du Joey. Du er en blogger av rang. Godt forfattet, med messingblåsende innspill fra en viss avisartikkel. Takker for fine ord! Belønning til fotografen og hans hoff følger i nær fremtid.

  3. Nydelige! Bruden var fantastisk vakker, og sammen strålte de. Nytt for meg å få tårer i øyne av et bryllupsbloggeinlegg...hehehe..en ting er å være den som ikke får stoppe tårene i bryllupet, men dette her har gått for langt;)

Comments on this blog post have been disabled.