A blög once bit my sister

Solsikkebryllaup del 2

Tittellåta for bryllupet var helt klart Stand by me. Allerede ved frokosten den morgenen satt jeg og fylte bryllupskortet med teksten til Stå ved meg, Vidar og meg sin nynorske versjon av Stand by me, som ble satt ny tekst til under tett snødrev på vei til pappa i Sverige for snart to år siden. Den starter med Når natta kjem…; resten egner seg ikke på trykk.

Ved frokostbordet på bryllupsdagen forteller jeg Lena og hennes Morten om at jeg burde fremføre Stand by me live under bryllupsfesten. Akkurat i det jeg gjengir historien om Stå ved meg, kommer Terje, en av Vidars venner, inn mens han nynner på akkurat Stand by me! Nynningen er mistenkelig, men skal siden avsløres.

Ved friarealet på Kvamsøy får vi servert nydelige lefseruller med lokalt pålegg og sprudlevann. Lykkelig er jeg når det alkoholfrie alternativet viser seg å være en av mine favoritter: Balholm, lokal eplejuice fra Balestrand. Det har sine fordeler å være gravid. Barna fikk fart på beina, her demonstrert av Oscar på 5 år.

Borghild, "a'mor" og Borgemester er her skjønt omkranset av brud Berit. Dagens beste blinkskudd. Begge har helt nydelige kjoler.

Festen er i gang. Treretters middag tilberedt på lokale råvarer av den fantastiske kokken Christel Eide som driver Mitt lille kjøkken. Faste bryllupsinnslag som kyssing, både på stoler og under bord, fremprovoseres av gjestene. Den ene flotte taleren etter den andre introduseres av toastmater Tanaka, som tar oppgaven på strak arm og er godt forberedt. Alle talene er like innholdsrikt unike og på hver sin måte morsomme; slik merker vi ikke at timene flyr avgårde og at baren egentlig lenge skulle vært åpen.

Etter å ha holdt tale til bruden, kommer det endelig frem hvorfor jeg jevnlig har blitt minnet på låta Stand by me. Tanaka introduserer musikkinnslaget med å begynne å nynne, den ene etter den andre vennen av Vidar kommer nynnende frem, man begynner å ane tendensen til en "flashmob", og får selv lyst til å hive seg med. Vidar er forsanger til den gamle klassikeren, som dedikeres til bruden.

Brudeparet får full oppmerksomhet og beundrende blikk i det de skjærer første bit av bryllupskaken, pyntet med dagens blomst: Solsikken. Berit var så heldig å få tømme en hel solsikke-eng hos en lokal bonde, etter å fortvilet ha fått vite at blomsterforhandleren ikke kunne levere solsikker fordi sesongen var over.

Så åpnes baren, bålet er tent ute og det er musikk både ute og inne. Kake spises, drinker lages og den glade 70-tallsmusikken står i fin stil når man nesten får i gang en leikaring på gulvet. Busstidene forskyves og busssjåføren tar del i nattmaten, verdens beste SODD.

Rullende mot Høyanger, i full allsang, avsluttes festen med et smil om munnen, og det anes ikke hvilke farer som venter om få små timer....trallebane er stikkordet.

2 comments:

  1. ..for et drømmebryllup! du forklarer så godt, og har så mange vakre bilder..nydelig!

  2. Hei, så utrolig!

    Vi planlegger også bryllup på/i Kvamsøy, og så dukket denne bloggen opp. Vi lurer på om det hadde gått an å prate med de som giftet seg, for å høre om hvor festen ble holdt etc. og andre tips. Hadde det vært mulig? Håper det! Mvh.

Comments on this blog post have been disabled.