A blög once bit my sister

Skjønne høsttimer

Spiser plommer 2 av 5 epler
Tusenvis av plommer Plukker plommer
Plommer Innhøsting

Solen tittet frem og det ble en perfekt høstdag i vakkert lys på Klemetsaune. Vi har kun plukket en liten brøkdel av alle plommene der ute, selv om snuppa var en ivrig plukker. Tar gjerne imot gode tips på hva man kan lage for noe godt av plommer. Er også fortsatt åpent for andre å komme på plomme-plukke-besøk. Knipset to av våre fem epler, må prøve å få større avling til neste år (den største tilhører Emilie, hun mente den måtte henge litt til).

Fikk overraskende besøk av "tante" Bente, som hadde med god lunsj. "Tanten" hjalp til å rydde bort en del rot der ute, alltid inspirerende å sette i gang med nye prosjekt når man får ryddet plass.

Ellers henger jeg litt etter på noen innlegg, venter på at Morten skal få tid til å se på sine bilder. Denne uka har vi vært opptatt hver ettermiddag, så uka har vært innholdsrik på besøksfronten :)

God sen torsdagskveld!

5 comments:

  1. FOR noen herlige bilder!<3 Høstlig og litt sommerlig på samme tid. Her er det rene flommen på gang, det bøtter ned og snart er det fyring i peisen. Litt vemodig at sommeren er over, men litt koselig også! Ha en fin helg! Klem H

  2. Hermetiserte plommer er bare kjempegodt!! Spiste masse av det når vi bodde i Hardanger (hermetiserte moreller er enda nærmere himmelen). Kjempegodt med fløte på! Opp/ned-kake med plommer er også kjempegodt. Legger ved en link: http://vestlandshagen.bergen360.no/-/bulletin/show/110560_plomme-oppskrifter?ref=mst

    Høsten er den herligste årstia syns jeg. Frisk luft og fine farger. Her oppe var det Nordlys da jeg var ute på kveldstur i går!

  3. Så nydelige bilder :)

    Lag likør, Johanne! Jeg gjorde det en gang. Oppskrifta er rimelig enkel; fyll et (stort) norgesglass med plommer. Deretter fyller du det med sukker. Og til slutt fyller du det igjen med sprit (jeg kjøpte 60% på polet). Lukke glasset godt og la det stå lyst, gjerne i en vinduspost. Med jevne mellomrom snur du det på hodet (derfor viktig med tett lokk!) for eksempel to-tre ganger i uka. Til jul har du en vakkert farget og særdeles velsmakende likør, garantert. Det samme kan du forresten gjøre med hva som helst, for eksempel tytebær. Da blir fargen på likøren ekstremt nydelig!

    God helg :)

  4. Fantastisk fine foto - lyset er nydeleg! Her vart plommehausten liten i år; 2 plommer! ;) Håper på meir frukt i hagen neste år. Eg likar forresten veldig godt plommesyltetøy. Det er enkelt å lage, og kjempekjekt å ta fram utover vinteren!

    God helg!

  5. Takk for gode tips: Jeg tror det må bli flere ting. Likør og hermetiserte plommer:)

Comments on this blog post have been disabled.