A blög once bit my sister

Til Sæters

De tre bukkene bruse startet gårdagen med en tung frokost på hjemmebane før de samlet seg i Corollaen på vei mot Innerdalen og Rennebu, for skikkelig påfyll i fjellheimen.

De hilste på mange nye venner, som hadde ull og bjeller, på veien opp mot sætra. Den største barrieren var kryssingen av elven etter Innset. Der måtte de verbalt krangle med noen store, sterke Innerdalstroll. Disse trollene var ikke akkurat av et lite kaliber. En skikkelig omgang med Pulverheksa på lydbok og Rasmus og Verdens Beste Band var de som skulle til for å skremme det store stygge trollene til skogs.

Jøtul teatime

Vel fremme til Sæters, forøvrig kalt Solhjell, ble det både pølser, lefser, sjokolade, te og kaffe å få, i store mengder. Den største bukken bruse ble meget beruset av alle de vakre inntrykk, og den skjønne naturen slo henne rett i bakken. Sætra var full av interiørperler, som ruser slike fremtunge bukker.

Den minste bukken bruse fikk et par lekekamerater å hoppe i trampoline og å gå på skattejakt med. På Sætra var det nemlig en meget leken onkel-bukk som gjør alle små bukker sprelske. Lørdagsgodteriskatt ble utplassert på låven av de to største og helt klart fullvoksne bukkene. Skattekart ble kreert slik at småbukkene lett skulle finne frem i mørke og høy.

Skattejakt

The old barn

Den største og den mellomste bukkene bruse gledet seg derimot til låvedans og fest neste sommer. De minste bukkene bruse var passelig høye på sukker etter å ha inntatt skatten. På vei mot byen igjen var familien Brekkevold-Bruse godt fornøyd, og helt sikkert fetere i både tyngde og opplevelser.

Snipp snapp snute, så var eventyret ute.

7 comments:

 1. Hehe, så bra eventyr! Den som var en bukk og hadde en seters å skulle til, tenkte jeg :) Sitter og ser stappmørket utenfor vinduene og flammene i hyttepeisen her nå, ikke så aller verst eventyr det heller. God søndag til alle bukkene!

 2. Ah, så bra eventyr! Og for ein deilig dag! Atter ein gong: Så skjønne bilder!

  Klem

 3. For et herlig eventyr. Det så ut som de små bukkene bruse storkoste seg på sætra. :)

 4. Så kjekt! Interiøret såg spanande ut - vi får ikkje sjå meir, vel? ;)

  Ha ei god veke!

 5. Torill Solberg   Monday October 11th 2010 16:07

  For en flott måte å skremme bort trollene på :-) Den som var trogethalvt og kunne dra til seters med så oppfinsomme bukker i familien ! Jøtul 602 er bare bankers når det gjelder varme da, ellers så jo setra forøvrig bare konge ut !!

 6. sannelig, ETT EVENTYR.

 7. Haust: Jeg lover å vise mere av interiøret fra Sætra, men må nok tilbake å ta flere bilder i godt lys.

  Helt utrolig idyllisk der!

Comments on this blog post have been disabled.