A blög once bit my sister

Hjemmelaget konfekt

The finished result

Hildegunn og jeg hadde den geniale idéen om at vi skulle prøve å lage vår egen hjemmelagede konfekt. I litt sånn Cielogutta-stil satte vi i gang å eksperimentere, for så å finne ut at sjokolade er veldig takknemlig å jobbe med. Så vi ble helt gira og kunne nok ha holdt på til langt på natt.

Chocolat workshop

Grunnoppskrift på sjokoladetrøfler:

Du trenger ikke mye for å lage lekre sjokoladetrøfler. I utgangspunktet trenger du sjokolade, fløte og kakaopulver. De tre ingrediensene er grunnoppskriften. Utover de tre kan du variere i det uendelige.

Vi tar det fra begynnelsen:

  1. Kok opp fløten.
  2. Knus sjokoladen.
  3. Hell fløten over sjokoladen. Rør rundt til du har en jevn blanding. Her kan det eventuelt være at du trenger å holde skålen over vannbad for å få all sjokoladen flytende. Jeg fant ut at ved å forvarme skåla med kokende vann ble blandingen fort flytende.
  4. La det avkjøle seg, ca. 2 timer i kjøleskap. Du har nå laget en ganache. Gratulerer! Lett som en plett.
  5. Trill kuler (bruk gjerne plastikkhansker). Det gjorde ikke vi, men fingrene smakte fortreffelig etterpå ;)
  6. Rull dem i for eksempel kakaopulver, ristede hakkede mandler, pistasj, hvit sjokolade eller mørk sjokolade. Her er det bare fantasien som setter grenser.

Dersom du har 200 gram sjokolade trenger du 1 desiliter kremfløte. Vi fant ut at det var mye lettere å jobbe med den mørke sjokoladen, den lyse smeltet mye fortere. Trøflene må oppbevares i kjøleskap for å holde seg fine.

Hjemmelaget konfekt

Etter å ha laget trøfler, smeltet vi hvit sjokolade og kokesjokolade med 70% kakao over vannbad. Så fant vi frem silikonformer, en med høstbladformer som var beregnet for sjokolade, kjøpt på Åhléns. Den hjerteformede fra IKEA var egentlig beregnet for isbiter, men fungerte også helt fint.

Høstkonfekt

Hjertene ble smakssatt med chili, kanel, nellik og havsalt. Så satte vi formene til stivning i fryseren mens vi så premieren på Storbynatt, som jeg forøvrig gleder meg til å se igjen torsdag. Lo meg skakk og skeiv.

Tøfler

Min foreløpige favoritt er hjertesjokoladen med chili. Neste gang skal vi prøve å tilsette for eksempel cognac, rom, appelsinskall, kardemomme, Bailey's og kaffe i trøffelblandingen og utforske enda mer.

Ta med deg en god venn eller ha en romantisk aften med din kjære og lag din egen konfekt du også. Kanskje du finner en helt uslåelig kombinasjon.

Pistasjtrøffel

Som Hildegunn skrev så fint til meg på Facebook i dag: Takk for en minnerik aften, det gjør noe med en å holde på sånn :-D Helt enig, Hildegunn!

Ta en titt innom den delikate bloggen Passion 4 baking for mange nytelser for både øye og gane.

Takk til Morten, fotografen!

Like greit å finne frem sjokoladen nå ;)

9 comments:

  1. Det der så jammen meg fristende ut, snadder :D

  2. dette hørtes himmelsk godt ut :)

  3. Johanne du e helt utrolig! Herre sjer jo skikkelig proft ut!

  4. Nam,nam,nam!Det så knallgodt ut!Tusen takk for inspirasjon og tips.Det får bli julekonfekten hos oss iår. Ha en fortsatt fin uke:)

  5. Dette er utrolig gøy! Jeg tror det kunne blitt en vane;)

  6. naaam!! dette frister så absolut!! denne koselige aktiviteten skal jeg sannelig ha med meg ei venninne, søster eller noen på jeg og!! ser ytterst lekkert ut :)

  7. Ren nytelse :)

  8. Nammm...i år skal eg prøve å lage trøflar til jul!

  9. Mmmmmm!!!! Dette kom som bestilt! Snakket med ei venninne i Oslo forrige uke for å planlegge en dag der vi skal lage konfekt til jul, og motivasjonen vokste betraktelig av å se de delikate bildene her!!! Ser jo helprofft ut ;-) De sjokoladehjertene med chilli, brukte du chillipulver, chillipepper eller cayennepepper da? Evt hvor mye? Jeg tenkte å prøve meg på karamell-toffee med sjokolade på toppen....og her fikk jeg mange flere ideer også! Ble helt gira jeg nå...hihi! Hilsen fra Kirsti :)

Comments on this blog post have been disabled.