A blög once bit my sister

Brente mandler

Brente mandler på glass

Brente mandler er smaskens, særlig de hjemmelagede. Utrolig lettvint å lage er de også, prøv selv :)

Ingredienser:

 • 250 g mandler
 • 250 g sukker
 • 2 1/2 dl vann
 • 75 g smør

Slik gjør du:

Ha mandler, sukker og vann i en kjele og la det småkoke uten lokk 1 1/2 time til mandlene er tørre, husk og røre av og til. Tilsett så smøret og la det og sukkeret smelte sammen i ca 10 min så massen blir gyllenbrun og blank. Rør hele tiden. Hell de brente mandlene ut på en bakeplate med bakepapir. Avkjøl - og brekk så evt mandlene fra hverandre.

Lager brente mandler

Oppbevar mandlene i tett boks eller glass. Brukte syltetøyglass eller norgesglass blir supert. Ha på en søt stoffhette eller stoff med en strikk rundt. Dette kan være en fin førjulsgave, julegave eller til hjemmekos.

Til tørking

I formiddag trosset vi sykdom og kulde og tok oss en tur ned til grava til Alma. Emilies juletegning, et stort hjerte og et langt brennende lys fikk pynte opp den vinterkledde kirkegården. Det føltes så godt og det ble superfint hos øyenstenen vår. Blir så glad av å se bildene av hele familien sammen hos henne.

Trilletur

Hos Alma

Nå kan adventstiden bare senke skuldrene mine. God mandagskveld!

5 comments:

 1. Så fine bilder av dere hos Alma!!! :-) Brente mandler er godt, men jeg klarer ikke stoppe når jeg først har begynt å spise..... :-)

 2. fine emilie som triller vogn :) koselig å se dere alle hos alma. Kan tenke meg det var godt å komme dit igjen. :) stor klem

 3. Ufattelig fint, og sterkt, med Johanne-mamma og alle tre barna. Ja, kanskje aller mest ufattelig. Du smiler, og jeg tenker at du er en sånn stor, sterk, varm mamma som alle barn burde hatt.

  Brente mandler har jeg aldri laget; dét skal vi jammen forsøk! Klem i vinterkulda

 4. Lilli: Ja, jeg smiler hos Alma. Vi er samlet, jeg mener og tror at alle har det godt. Tårene kommer enten på alene biltur eller når jeg ser på bilder og hører på musikk. Nå om dagen er det godt å høre barnegråt og godlyder.

 5. Å, Johanne! Jeg ble så rørt av å se bildene fra graven til Alma. Det må være så godt og så vondt på samme tid. Skulle så ønske at Alma fikk vokse opp med familien sin. Trist og urettferdig.

Comments on this blog post have been disabled.