A blög once bit my sister

Plommelikør

Plommelikør Plommelikør

Klemetsaunet nr. 29 har et vakkert og stort plommetræ, som bar virkelig mange frukter i 2010. Deler av treet truet med å knekke av alle de tunge og deilige plommene det bar. Vi måtte beskjære det rikelig i løpet av høsten. Fikk tips fra Grete, som skriver bloggen Skriblerier fra Gretes hode, om å lage plommelikør til jul. Så i september ble Norgesglass fylt med plommer, 60% sprit og sukker, og et par av glassene fikk vaniljestang i. I månedene frem mot jul har glassene blitt snudd og vendt kjærlig på, spesielt av husmannen.

Like før jul prøvesmakte vi på likøren, uten noen som helst forutsetning for å vite hvordan det ville smake (annet enn søtt, selvfølgelig). Synes den var kjempegod! Bare så synd jeg ikke kan nyte mer enn en liten smak ennå.

Morten lagde egne etiketter til flaskene, som jeg festet på med decoupagelim. Flaskene var jeg heldig å finne på Kremmerhuset, etter en del leting på diverse butikker.

Emilie snakker mye om kolonihagen og skjønner ikke helt hvorfor vi ikke drar dit nå. Så vi skal ta oss en tur snart for å vise henne hvordan det ser ut der vinterstid; jeg gleder meg til å ta vinterbilder av perlen vår. Savner å være der, og tenker mye på alt jeg har lyst å ta til med til våren. Emilie skal i alle fall få sitt eget bed å holde i stand. Hun fikk skikkelige hageredskaper og hansker i ministørrelse til jul. Takk Øyvind og Rachel, det var genialt!

Innhøsting

Avslappende dag i dag, ettersom Emilie har litt forkjølelsesfeber. Kveitemiddag hos svigers blir kos :)

GOD ROMJUL!

5 comments:

  1. Så smart julegave. Hjemmelagde julegaver er alltid morsomt å gi og få synes jeg. Ønsker deg og dine ei fortsatt god og fredelig juletid Johanne :)

  2. Mmmmmm, så godt ut.Flinke dokker. Neste gang må dere prøve å slippe en stjerneanis sammen med godsakene bare for å prøve. god bedring til snuppeline Emile

  3. Ønsker dere en fortsatt fin jul! Herlige bilder under her- ekte søskenkjærlighet;) Flott likør- så proft med etiketter. Vi har også laget mye likør i år-blir jo såå godt;) Juleklem fra meg;)

  4. Hei,Johanne Innom for å ønske dere en riktig fin romhjul.Jeg har ikke vært på nett noen dager nå,og det var så koselig å titte innom her hos deg.Så mange fine innlegg og herlige bilder av Emilie som storkoser seg med lillebror.:)Det er en sånn fin ro over bildene. Stilige flasker med plommelikør!Lekre var de.Fantastiske minner ifra plommetreet da,og den herlige sommerplassen deres. Idag har jeg hatt middagsbesøk,og nå skal det bli deilig å bare surfe litt rundt på blogger og titte. Ha en riktig fin kveld:) Klem fra Monja

  5. Gurimalla så lekker likøren ble, både fargen og flaskene og etikettene. Skikkelig artig :) Håper Emiliesnuppa kommer seg i fin form kjapt igjen. Fortsatt god romjul!

Comments on this blog post have been disabled.