A blög once bit my sister

Hverdagen

Soveposen

Emilie har fått sovepose til jul. Hun har ønsket seg det lenge. Heldigvis var det hverken Hello Kitty eller Barbie på den, men en ordentlig lekker sovepose i juniorvariant. Nå sover hun kun i den og det er bare råkult :)

Under ser dere et lite prosjekt Morten og jeg hadde i helgen. Emilie syns det var morsomst å leke med det etterpå :) Så vi hilser dere igjen:

GODT NYTT ÅR!

Oliver, stakkar, har fått kolikk, det har blitt fremtredende de siste ukene. Han sover mange korte og urolige dupper i løpet av en dag, og det blir mye bæring under skriketoktene.

Huff, skulle ønske de små dropsene kom med av-og-på-knapp noen ganger. Synd å måtte si det. Jeg er derfor ganske så jevnt trøtt og småhissig. Det er mulig det blir litt færre blogginnlegg fremover, for det er ikke så lett å være kreativ nå. Skal prøve å kose meg med å skrive når jeg har overskudd til det.

Fikk mange gode råd av venner på Facebook i går. Så det blir iallefall innkjøp av Minifom i dag. Fra før drikker jeg mye ammete. Litt usikker på om jeg tør la en kiropraktor knekke rundt på den lille kroppen, selv om jeg selv har latt dem knekke på min rygg. Tar med alle råd jeg kan få, man er heldigvis ikke alene om å ha opplevd dette.

God tirsdag! Håper du fiser og raper uten smerter ;)

11 comments:

  1. Hei :) Helt enig, en av-og-på knapp hadde vært bra innimellom. Minsten her har øre og øyebetennelse nå, ikke noe moro det heller. Hvertfall ikke når mamma'n også har ørebetennelse og alle lyder gjør voooondt i øret :( Godt å høre flere er trøtte og litt småhissige ;-) Håper min lille blir frisk snart og at din lille blir kvitt kolikken! Heldigvis vet vi at det går over, med tiden :) Les dette innlegget på bloggen min, fine ord til natten :)

    http://kine-marie.blogspot.com/2010/09/ord-i-natten.html

    god bedring til minsten!

  2. Torill Solberg   Tuesday January 4th 2011 13:20

    Stakkars liten og stakkars dere. Har enda frisk i minne da min eldste som nå er 44 år!hadde kolik. Disse barna sover ofte forholdsvis greit om dagen, men er veldig urolige og har smerter om natta. Legg deg ned og prøv og sov når han sover på dagen, om du ikke greier å sove så får du slappet litt av. Kiropraktortanken din skjønner jeg, men har jo hørt om de som har prøvet med hell. Trøsteklem sendes til dere begge

  3. Så fin sovepose, lurer på om den er lik den Randi har. Bare at hennes er lilla da.... Vi har også klart å lure henne bort fra div rosa soveposer, heldigvis....Blir da nok ellers! Kiro til Oliver er ikke noe skummelt. Da Randi fikk behandling lå hun oppå magen min mens han holdt på. Hun lå helt stille, faktisk hylte hun ikke da. Syns sikkert det var godt. Men en osteopat knekker ikke, så det er snillere! Varmeflaske på magen kan også hjelpe, det brukte vi mye på Olve.

  4. Næmen uffameg... dakar deg og dakar Oliver! Kolikk er virkelig ikke morsomt, bare én av mine fire har hatt det, men det var til gjengjeld merkbart! Hun skrek (i alle fall slik jeg husker det) sammenhengende i tre måneder. Det var stort sett bare bæring som hjalp. En dag sovnet hun i armene mine og jeg skulle legge henne forsiktig ned i håp om noen minutters ro. Og da sov hun. Kolikken var borte som ved et trylleslag. Så det går over. Det bare virker ikke sånn når man er midt oppi det...

    Håper du får avlastning nok til å ta deg inn litt selv, det er viktig. Og minifom brukte jeg også, det hjalp nok litt.

    Jeg hadde aldri i verden latt noen beinknekker holde på med babyen min, men nå skal ikke jeg til noen slik selv mer heller etter dårlig erfaring... Her må du vel bare følge din egen overbevisning. Uansett - lykke til, Johanne. Måtte det gå over snart, og måtte dere begge få sove fredelig uten vondt i magen!

  5. Prøv manuelterapaut (fysioterapaut med videreutdanning). De undersøker babyen for å se om det kan være noen muskler som er stive, eller om de kan ha fått noen vridninger under fødselen. Om det ikke er noe å behandle gjør de ikke noe. En kiropraktor eller noen andre kan vel ikke trylle bort luft i magen(?), det hjelper vel heller om det skulle være plager som nevnt over som er grunnen til gråt og urolighet. Snakk med helsesøster.

  6. kiropraktorene gjør ikke noen brå harde ting med babyen! de kjenner også etter vridninger og trykker lett mellom ryggvirvlene..HELT ufarlig ;)

    uansett..god bedring..og god natt!

  7. Godt nyttår! Og takk for en koselig hilseninne hos meg. Vi koser oss i ammetåken, ingen kolikk å spore hos oss ennå (krysser fingre), men det er vel kanskje litt tidlig?

    Herlig bilde over her, med jenten i soveposen!

    Og lille Oliver er jo så søt, så søt. Jeg er neimenn ikke sikker på om jeg har gratulert deg ordentlig med bebisen engang, så bedre seint enn aldri og et stort hurra!!!! fra meg.

    Ønsker deg en fortsatt fin babytid og håper den lille poden får det bedre i magen etterhvert ;)

  8. Eg må alltid innom bloggen din og kikke, uansett kor få hender eg har til å blogge med... Og no, med ein fot på vogga, får eg til og med sendt ei helsing!

    Det høyrast slett ikkje godt ut med kolikk! -og det var jo ikkje sånn det skulle bli! :( Håpar det ikkje varer så lenge, og at de får kvile, energi og gode stunder innimellom!

    Her i huset er det nok ikkje kolikk, men litt uro er det. Nettene er gode, og det betyr så utruleg mykje! Og sjølv om dagane er slitsomme, så er han jo ein sjarmerande, liten gut. Eg skulle berre ønske han kunne finne ro og sove på dagen også! -og eg drikk ammete for harde livet, for det blir ikkje noko kaffe latte på meg på ei stund. Vi ser tydelig at han får vondt i magen når eg får i meg mjølkeprodukt, så då er det berre å avstå frå det for ein periode.

    Håpar de andre er friske, og ønskar deg gode dagar! klem

  9. Hei dere! I dag Oliver og jeg vært på 6 ukerskontroll. Han er perfekt fra topp til tå. Imponerte med sin våkenhet hos helsesøstra.

    Oliver har nok ikke kolikk selv om han er veldig urolig om kvelden/natten. For han hyler og skriker ikke hele tiden. Jeg syns det hjelper å gi han oftere pupp og å drikke ammete. Fikk råd fra helsesøster om å gi han en skje av teen før måltid, det kan også hjelpe. I tillegg kan jeg prøve minifom, rakk ikke kjøpe i går. I dag har jeg bil:)

    Jeg drikker ikke ren melk til vanlig, men vurderer å kutte ut melkeprodukter en periode for å se om det kan hjelpe. Er ostegal, så det kan bli en utfordring.

    Takk for alle gode råd, dere er bare SUPRE! Så satser vi på bedre nattesøvn fremover.

  10. Stakkar liten, og stakkar foreldre som sikkert blir slitne. Men det går over!Husk det! P.S. Idag komm lillevinterposen i posten og er perrrrrfekt. Kunne ikke vært finere. Una ville legge seg i den med en gang. Spørs om hun skal få lov å bruke den...

  11. hei!

    Så koselig å se at dere koser dere, på tross av luftsmerter! Stakkars liten, det er jo ikke bare greit å være liten og ikke skjønne hva som er vondt heller!

    Når det gjelder kiropraktor så er de ganske varsomme med sånne minimennesker, det er noe helt annet enn når de knekker rundt på ryggene våre!

    Håper det ordner seg og at dere får litt mere søvn (alle sammen!)

    klem Marit

Comments on this blog post have been disabled.