A blög once bit my sister

Crème Fraîche

Chorizopizza

Har du prøvd å ha Crème Fraîche i stedet for tomatsaus på pizzabunnen din? Det er selvfølgelig så usunt som det høres ut, men DU bare må prøve det!

Her er Crème Fraîche pizza alle Emilie:

  • Ca.2 dl Creme Fraiche smøres utover bunnen.
  • 100 g oppkuttet chorizosnabb
  • 1/2 oppkuttet snackpaprika
  • 10 delte cherrytomater
  • 2 finkuttede kinesiskhvitløk
  • Ca 2- 3 ss pesto, gjerne hjemmelaget, spres utover litt her og der :)
  • Kvern over litt pepper, evt oregano.
  • I pk Tines 4 oster, pizzaost.

Fyllet kan varieres, her er det også digg med både kjøttdeig og serranoskinke feks, men Crème Fraîche er kluet. Prøv det til helgens pizza du også!

Jeg kaller ofte Emilie for Créme Brûlée eller Crème Fraîche. Helt klart fordi det smaker så godt :)

Ha en Crème Fraîche dag!

4 comments:

  1. NAAAM NAAM! så bra du minnet meg på denne varianten..for sikkert minst 1 år siden jeg laga denne varianten! min favoritt til denne "hvite" pizzaen er enten spekeskinke, eller hvitløksmarinert kylling og rødløk. fantastisk godt!

  2. Vi lager enkel Creme Fraiche-pizza. Presser ca 6 fedd hvitløk og blandet det oppi creme fraiche boksen, det holder til flere pizzaer. (kommer ann på hvor mye man bruker på hver). Oppå tar vi kun oppskjærte tomater og rødløk. Det er SÅ godt og SÅ enkelt! :)

  3. Mmmm - ikkje lenge til fredagspizzaen no.. Her i huset er creme fraiche-pizzaen en favoritt, og eg må sjølvsagt fortelje om vår variant! ;)

    Vi legg osten rett på creme fraichen, og resten av fyllet oppå der igjen. Då legg vi på deilig pepperoni, løk i tynne ringar, chili i ringar, kapers og litt pizzakrydder. Mmmmmm! Eg kan til tider vere litt feig, så eg likar å plukke bort det meste av chilien, men likar veldig godt smaken av at det har lagt ein brennheit chili der.. :) Dessutan så må eg plukke bort litt løk også no, ellers får stakkars lillebror så vondt i magen sin, så då er jo ein slik pizza superenkel og fantastisk god! Og kapers anbefalar eg å teste ut! Overraskande bra!

    Håpar Lille O er fornøgd og at du har det godt! Klem

  4. Så komisk, satt faktisk i går og gjorde ferdig et innlegg med nettopp créme fraiche pizza som jeg tenkte å blogge i morgen ;-) Haha! Det er bare super godt!! Ser at det er mange likheter med vår og deres pizza, men vi bruker stort sett serranoskinke. Neste gang skal vi prøve chorizo pølse i stedet :-()

Comments on this blog post have been disabled.