A blög once bit my sister

I tenkeboksen

Thoughtful

Jeg er i tenkeboksen i forhold til bloggen. Er veldig glad i bloggen, men er det fordi den er blitt en dagbok eller fordi det er en dagbok med mulighet for respons? Det er nok helt klart det siste som driver meg ekstra til å skrive og ikke minst ta bilder. Jeg lurer rett og slett på hva du som leser liker å lese om? Noe du ønsker mere av som f.eks. mat, interiør, musikkanbefalninger, eller liker du hverdagspjattet? Jeg elsker kommentarer som hvilken som helst annen blogger. Det er så enkelt på Facebook hvor man kan si noe med å trykke på liker-knappen.

Men så over til dette med å blogge om barn og legge ut bilder av dem. Vi har lagt ut mange bilder av barna, men jeg tror og føler at dette ikke er bilder som er pinlige for dem, men her er jeg usikker. Hva mener du om det å legge ut bilder av barn som ikke har mulighet til medbestemmelse?

17 comments:

 1. Så pussig at du skriver dette nettopp nå, jeg har tenkt og tenkt de samme tankene (særlig den siste tiden) selv. For min egen del har jeg kommet frem til at det beste er å senke ambisjonsnivået, så det blir nok (fortsatt) mye hverdagspjatt. Men så liker jeg det veldig godt hos deg også da :) Det er jo supert med tips om alskens, men det er så uendelig mange der ute/her inne som mye mer ambisiøst tar seg av både interiør, foto, mat og mote. Jeg er mektig imponert over bildene dine (og Morten sine) så jeg håper å få se dem i fortsettelsen.

  Mine unger har blitt så store at jeg spør dem før jeg publiserer bilder. Hunden, stakkar, har ikke noe særlig valg. Og jeg tror ikke det er særlig kompromitterende verken hos deg eller meg.

  Selv om jeg også er kjempeglad for tilbakemeldinger, så er det nok mest en dagbok. Jeg har et håp om "bevare for fremtiden" og sånn. Og så hadde det vært kjekt med en "like"-knapp på bloggen også. Kanskje man må snakke med en programmerer? ;)

  Jeg kastet forresten et ekstra blikk på alléen din i dag, har aldri visst at den hadde et så "schwungende" navn! Der ser du jo et eksempel på en liten glad opplysningsglede fra bloggen din :)

  God lørdag, Johanne!

 2. Jeg tror du bare skal fortsette å blogge slik du har gjort. Tror de aller fleste liker din form for blogg, litt hverdagsliv, litt matoppskrifter og alle de flotte bildene. Tror ikke det er noen i 16 års alderen som blir flaue over å se barnebilder av seg selv, det blir litt for dumt synes jeg. Fortsett du Johanne, det er sikkert mange som er enig med meg:)

 3. Skjønner tankegangen din...og temaet er jo i fokus nå om dagen. Jeg sluttet å blogge fordi jeg ville blogge om det som opptar meg daglig, og det er jo i hovedsak Lone. Men følte meg ikke komfortabel med det! Vurderte å ha en lukket blogg, men kom aldri så langt. Men savner absolutt bloggingen.

  Men jeg legger jo litt bilder ut på facebook. Det er det jo bare mine venner som kan se, men jeg har forstått det sånn at facebook kan gjør hva de vil med dem? eller?

  Liker alt med bloggen deres, den er varierende både med interiør, mat og hverdagspjatt :)

  Dere må gjøre det som føles riktig for dere :)Koser meg værtfall med bloggen deres!

 4. Hei :) Først må jeg bare si for et nydelig bilde av deg der Johanne :) Ellers når det gjelder mammablogging tror jeg så absolutt det er "over-opphausa" i media.. Synes det er en vakker blogg du skriver og setter pris på alt fra interiørtips, mattips og ikke minst det hverdagslige "pjatt" som handler om alt det som opptar oss alle småbarnsmødre - nettopp barna! Og de bildene du tar og legger ut av barna er så aldeles ikke pinlige, heller helt motsatt! Bilder som viser ekte stemning! Men selvfølgelig må man gjøre det som en selv mener er det riktige! Men håper ikke du slutter med din fine blogg for jeg liker den :)

  Klem :)

 5. Johanne jeg må bare si at det er en fryd å lese bloggen din. Jeg gleder meg over hvert innlegg, og leser alle som en. Synes du har en utrolig koselig blogg med litt for en hver smak. Jeg synes også det er veldig koselig å lese om de herlige barna deres og hva dere gjør i hverdagen. Jeg er desverre ikke så flink til å kommentere alle innleggene dine, men jeg er innom og koser meg med bloggen din. Ønsker deg ei fin helg. Ps: jeg har forresten tatt rådet ditt og laget meg epla butikk nå, de gærne har det godt sier nå jeg, som om jeg ikke har andre ting å holde på med :P

 6. Da vi fikk hjemmesia vår for 6 år sia var det fordi vi hadde familie og venner langt unna og at det var en fin måte å holde kontakt på. Så kom bloggene og det er jo mye enklere med at man kan legge inn kommentarer. Jeg syns det er best å lese blogger som handler om hverdagsliv, interiør, unger og hobbysysler. For at en blogg skal være interessant må man dele litt av seg selv innimellom, og det syns jeg du/dere er flinke til. Dessuten har dere så mange nydelige bilder! Så fortsett med bloggen som den er i dag!!!

  Klem!

 7. Jeg digger hverdagspjattet ditt ;) Fin dose av alt egentlig. Og hadde det ikke vært for deg så hadde jeg ikke kommet borti "no knead bread" eller knekkebrødoppskriften din som jeg snart skal teste.

  Når det gjelder bilder av barna dine så er det jo vakre, smakfulle bilder som på ingen måte "henger de ut". Så keep on the good work!

 8. Jeg oppdaget bloggen din for et par uker siden og synes den er kjempekoselig. Når jeg leser blogginleggene dine kjenner jeg at skuldrene senker seg, det er en egen ro over måten du formidler på. Det er viktig at du er komfortabel med det du legger ut, men jeg synes ikke du utleverer familien på noen måte. Jeg får mange gode tips gjennom å lese bloggen din; oppskrifter, hobbyprosjekter og flotte bilder. Ikke kall det hverdagspjatt, hverdagsinspirasjon synes jeg passer mye bedre. Jeg håper du fortsetter på samme måte ;o)

 9. Hei Johanne!:-)

  Jeg har til nå aldri lagt inn kommentar på bloggen din, men har tenkt tanken mang en gang! Til tross for at jeg hverken har barn eller en hverdag på noen måter lik deres har jeg blitt veldig glad i måten du skriver på, hva du blogger om og ikke minst de nydelige bildene dere tar! "Hverdagspjatt", mat, ideer, ja, alt som havner på bloggen er gøy å lese - alt satt sammen i passe store posjoner!;-)

  Jeg tror at så lenge du selv trives med å blogge, skal du fortsette med det! Synes bildene av barna uttrykker ekthet ved at de blir tatt i øyeblikket heller enn i oppstilte og ofte påtatte situasjoner! Ønsker deg og dine masse lykke til videre! :-)

 10. Jeg liker bloggen din godt akkurat som den er nå! :) Synes du er herlig inspirerende, og tar fine bilder!

  Skjønner tankegangen din ang bilder av barna, men som du selv også skriver, så ser jeg ingen bilder her som kan være pinlig for dem her inne :)

  Ha en fin søndagskveld :)

 11. litt mat, litt baby, litt trist, mye glad, vakre prinsesser, herlige hager, nydelig musikk og mye mye mer! alt dette gjør at jeg er inne her og leser alt du/dere skriver, så ofte jeg kan!

  håper du fortsetter med bloggingen, du har mange "fans"

  vakkert bilde av deg, du er skjønn!

  klem gunnhild

 12. Det er nok mange av oss som tenker mye i disse dager. Men vi må ikke bli overnervøse. Jeg tror nok ikke at Datatilsynet var ute etter å ta blogger som våre, det er vel mer at vi tar ting til oss... Synes du har en flott og variert blogg! Jeg klarer ikke å se at det å legge ut noen barnebilder i ny og ne skal være så farlig. Jeg forstår ikke alle argumentene som kommer. Fortsett med blogging som før, du!

 13. Må ikke slutte å blogge nei!!! STORKOSE mæ m bloggen din =) Herlige bilda har du også =) Artig å se Oliver, stor og fin =) må ta oss en bytur med gutta snart! Arian e blid og rolig, e m på skolen en til to daga i uka, går veldig bra =) Alex hilser så mye, stor klem fra oss

 14. Hei Johanne: Har lenge tenkt på å kommentere på bloggen din, men så har det blitt med tanken... For meg har bloggen blitt en del av min faste surferunde, rett og slett fordi bloggen er inspirernde. Fine bilder og velskrevne tekster. Jeg heier på hverdagspjatt og flere flotte bilder:) Azra: sleng deg med på babytreff på kaffe og krem på torsdag:) Klem fra Viljar og Yvonne.

 15. Hei dere: Bloginga er blitt en del av meg, så når jeg nå kom meg ut av tenkeboksen og har så bestemt meg for at jeg skal holde på så lenge jeg og dere lesere har glede av det. Veldig godt å få mer tilbakemelding da, så fortsett gjerne med det.

  Azra: Du må bli med på Kaffe Krem på torsdag med oss barseldamer fra avd, det er SÅ kos!!

 16. Jeg henger meg på i rekken av tilhengere her! Jeg surfer innom bloggen di flere ganger i uken, og storkoser meg med lesinga! Og ikke minst de fantastiske bildene deres! Det som er så herlig med denne bloggen er jo nettopp hverdagspjattet og ærligheten! Håper og ser frem til fortsatt masse god lesing :) You go girl!

 17. Ikke engang tenk slike tanker! Du skriver så varmt og flott, og tar nydelige bilder, og er stor inspirasjon. Og Emilie og Oliver kommer til å storkose seg og sette pris på det store arbeidet du har gjort. Og ikke ha betenkeligheter heller i forhold til barn og bilder, du som deres mor er den som vet best hva muligens kan føles krenkende. Du ville nok aldri utsatt de for noe du syntes var morsomt, men de ville skjemtes over.. Så: Keep up the good work, damen!

Comments on this blog post have been disabled.