A blög once bit my sister

Skamgode scones

Scones Scones

Etter å ha sovet så godt at jeg ikke engang la merke til at far og datter kom seg ut av døra i morges inviterte jeg impulsivt to kollegaer hjem på skamgode scones. Scones med solbærsyltetøy fra Klemetsaune og vaniljekesam, nam! Grunnet sykdom ble to kollegaer til én, men da ble det jo mere scones på oss :) Sconesene ser jo litt ut som en pizza, jeg hadde ikke trengt å klemme deigen fullt så flat. De var lette å dele og ble gode uansett!

Til åtte scones trenger du:

 • 4 dl lettkokte havregryn
 • 3 dl kokende vann
 • 1,3 dl matfløte
 • 2,5 dl sammalt hvete
 • 2,5 dl siktet hvetemel
 • 1 ts bakepulver
 • 1 ts salt
 • 2 s sukker

Oppskriften fant jeg [her] (http://www.dinmat.no/Temasider/Artikler/Tips-og-triks/Baking/Skamgode-scones). Der finner du også fremgangsmåten.

Nå skal vi se om noen av mine kollegaer (om dere leser da såklart) vet hvem som er mamma til denne skjønne lille gutten? Takk for fin tur og hyggelig prat!

Viljar Viljar

I morgen håper jeg å få gjort ferdig disse prosjektene. Så du kan få se :)

Prosjekt skjerf prosjekt

I morgen er det også fredag, LYKKE!

5 comments:

 1. hei! de sconesene så virkelig-skamgode ut! ..og så solbærsyltetøy da gitt..mmm m ;) TAKK for at du skriver fint på bloggen min, glad om jeg kan inspirere noen litt og..

  spennende prosjekter på gang ser jeg! skal følge med..har nemmelig FRIhelg, og den skal nytes til fulle!

  klem klem fra Gunnhild

 2. Torill Solberg   Thursday March 17th 2011 21:39

  Du Johanne, du Johanne, du får det til. Ble helt forelska i det lilla stoffet med match, gleder meg til å se resultatet.God bedring til hele gjengen ! klem hu lille prinsessa litt fra meg :)

 3. Skjønner jeg gikk glipp av noe. Så fine bilder av Viljar gutten:):) Vilde fortsatt litt feber til kvelds, men mindre enn i formiddag. Håper på frisk VIlde mor i morgen.. Håper vi sees snart.

 4. Takk for supergod lunsj og tur Johanne! Ble inspirert av deg, og fant ut at jeg har alle ingrediensene til scones`ene i skapet, så nå blir det scones til frokost i morgen! Anniken: God bedring til Vildemor :)

 5. De så jo bare fantastiske ut de der! Minner om late dager hjemme når en har tid til å invitere til lunsj... Her går dagene til jobbjobbjobb - gleder meg veldig til helga! Dobbel bursdag på lørdag med barnevakt hjemme - det blir stas å kunne finne på noe gøy sammen med mannen! Håper dere får ei fin helg. Gleder meg veldig til å se hva du finner på med det fine stoffet! Klem fra meg!

Comments on this blog post have been disabled.