A blög once bit my sister

Starten på en kjøkkenhage

Pallekarmene

Med utsikt mot fjorden og ferjene som går mellom Flakk og Rørvik har vi startet vår historie som "kolonister". Fingrene begynner allerede å trenge pleie etter mye vask av hendene etter hagesyssel; de er tørre og noen hansker er helt klart ikke like tette. Jeg sier bare at noen billige 8-pakker med hansker på plantasjen, er ikke verd pengene når man skal grave mye.

Blomster

Vi har mye arbeid foran oss på alle kanter. Noen dager blir jeg glad for de flekkene som ser noenlunde ok ut, andre ganger får jeg virkelig lyst å klikke på all den løvetannen, ugresset og malejobbene. Men i bunn og grunn KOSER jeg meg glugg. Jeg får energi til tusen av å se på alt det vakre som gror frem, det som ikke er ugress altså;) Jeg lærer noe nytt hver dag og naboene er gavmilde, glade for å se barn og rike på kunnskap. Jeg suger det til meg. Morten leser på nett og merkelig nok sitter vi å snakker hage halve kvelden og selvfølgelig om barn resten av den :)

Pelargonia

Vi har allerede skjønt at vi må ha enda en rad med malte pallekarmer i hagen. For jeg har ikke plass til alt jeg vil så, dessuten blir det jo så fint. Ønsker oss noen lette hagemøbler ved karmene, så vi kanskje kan påvirke voksetiden, har hørt at planter liker å bli snakket til ;)

Til nå har jeg sådd spinat, purre, salatløk, reddiker, sukkererter, ringblomster, oregano og timian. Fra før var det gressløk, en urteplante som lukter karri (husker ikke hva den heter nå) og pepperrot her. Nå er jeg spent på hva som kommer opp. Jeg skal så litt mer i løpet av uka også. Hjemme har jeg basilikum, mynte, ruccola og tomatplanter. Det kommer et eget innlegg om jordbær om ikke lenge.

Deilig temperatur i dag altså! Håper den vedvarer.

God natt alle sammen!

7 comments:

 1. Å, det ser helt fantastisk ut med kolonihage!! Et eget lite minismåbruk ;). Løvetann er en fin blomst, og ugresset vises uansett ikke når man har slike fine pallekarmer å hvile øynene på! En fantastisk ide, å sprite de opp med friske farger. Nyt dagene!! Klem fra Astrid

 2. så herlig så herlig! tenk om jeg kom og fikk sitte sammen med deg på de lette hagemøblene, og prate over en kopp kaffe..da hadde det jo vokst sånn oppi karmene at du ble oppråd!

  ;D klemz

 3. Gubbanoa så mye du har i hagen din da! Nesten så jeg ikke kan tro at du liksom er ny i faget, skulle mene du har drevet med hage hele livet :) Den urteplanten du ikke husker navnet på - kan det være løpstikke? Den lukter kanskje ikke akkurat karri, mer som en variant av selleri. I alle fall - den er nydelig blant annet i suppe, og i tillegg heter den også "kjærlighetsblomst" sånn på enkelt. Den anbefaler jeg (men den kan bli veldig svær, så klipp den grundig ned hvert år).

  Ha en super uke videre, Johanne, nå kommer visst sommeren tilbake også.

 4. ..eller så er det bjørnerot..den lukter og slik ;)

 5. UTROLIG fint det bildet i midten!!!! FANTASTISK!!!!

 6. Takk Gunnhild: Bjørnerot er det ja:)

 7. Torill Solberg   Wednesday June 8th 2011 17:07

  ÅÅ, så fint det er , min ubehandlede karm på Sula ser dirkte ut som fattigkassen sjøl etter å ha sett dine ! Bjørnerot er fin og klippe pg bruke i bukett med hageblomstene å sjø. My å glæ sæ te ja !

Comments on this blog post have been disabled.