A blög once bit my sister

Jamie's dessert - lages på 10 min

I dette innlegget må du se opp for rot, små kokker og verdens enkleste og beste dessert :) Det er fakta!

IMG_1526

IMG_1538

Oppskrift på post-it lapp, hvem har det? Jeg! Oppskriften har jeg fått fra fine folk på øya Homla ved Ålesund. Snart skal man dit på sommerferie, yeah! Det er forøvirg 125 g hvetemel + 125 gram havregryn. Skjønner dere ellers den "lekre" hånskrifta mi? Om ikke, så si ifra. Vi har tatt en pakke med frosne skogsbær i bunn, mums! Husk å smøre forma ;)

IMG_1533

IMG_1529

Smuldre smør, sukker, hvetemel og havregryn sammen og ha på toppen.

IMG_1541

Nettopp ja, inn i ovnen :) Som du forøvrig har forvarmet, ikke sant?

IMG_1537

Det ferdige resultatet smaker ypperlig med vaniljekesam eller vaniljeis til. Mange kaller dette for smuldrepai. Grunnen til at den heter Jamies dessert, er fordi denne oppskrifta er visst fra Jamie Oliver. Det kan vi jo like! Vi tar med det ferdige resultatet til sommerfest i barnehagen :) Været er ikke helt med oss, men humøret er på topp.

Skal prøve å få lagt ut Blogglotteriet senere i dag. Kos deg!

9 comments:

  1. Skal definitivt prøves!! Ser nammis ut!

  2. Smuldrepai er dritgodt! Ofte å finne som dessert her i huset!

  3. Så herlig ! Jeg er en kakemons , og denne skal prøves ;)

  4. Herlig Jamiepai, kaller det smuldrepai vi, men den er det ikke havregryn i, sikkert deilig:) Denne skal prøves:) Emilie trives på kjøkkenet, ser jeg:)

    klem Trine:)

  5. Sånne smuldrekaker er deilige - og så smart å bruke frosne kjøpe-bær, det har jeg aldri kommet på at går an. Takk for tips!

  6. Så artig Johanne,at du lager smuldrepaien fra Humla!Den er jo super å ty til ved uventa besøk,eller når man bare vil ha noe ekstra godt sjøl også!En boks hermetiske fersken på lur feks til å blande med bærene(uten laken)er ekstra nydelig!Helt herlig til kaffekos i kolonihagen også!Du kan lage alt ferdig i forma også på morningen feks,ha glad pack over-og så steike den like før den skal brukes.Koser meg med å lese bloggen,og se på gullungene!Gleder meg til vi sees i sommer.Klem herfra!

  7. JA! Oppskrifter på post-it? Åjada. Og på aviser og på baksida av konvolutter og av og til på ark som skal sendast inn til nokon offentlige folk som skal rekne ut skatt og slike ting. Jaja:)

  8. Mmm, deilig. Denne minner meg om deg Johanne. Skal jaggu meg lage dette en dag selv. Takk for tipset. Håper dere hadde en fin, fin sommerfest i barnehagen til tross for været. Klem

  9. Hyggelig at så mange likte denne oppskrifta. Håper den kan glede søtsugne, den er best varm syns jeg. Takk for flere gode tips Else-Britt, jeg gleder meg noe vanvittig til Ålesundstur.

Comments on this blog post have been disabled.