A blög once bit my sister

Juleblomster

Rosa svibel Hvit svibel

Svibler i full blomst

De dufter av jul og står seg forhåpentligvis lenge enda. Den hvite har til og med en ny samling blomster-knopper som kommer opp.

Amaryllis

Dette er min favoritt juleblomst. Ikke lenge før Amaryllisen åpenbarer seg nå :)

Findus

Findus stortrives! Er alltid med der det skjer noe, bare det ikke blir for mange fremmede på en gang så. For da gjemmer han seg på varmekablene i gangen, gjerne med hodet på en sko. Han prøver stadig å snike seg ut døra, så han må ofte stenges inn (midlertidig) på et rom om det er mye farting inn og ut av ytterdøra.

Det lukter så intenst av den katte-doen (sorry at jeg måtte skrive det). Vi tømmer den så og si daglig og har skiftet alt innholdet en gang siden han kom. Noen som har noen tips i forhold til hvordan man kan gjøre den lukta mindre sjenerende? Det hjelper jo selvfølgelig å bytte ut alt innholdet oftere, men det blir ganske dyrt i lengden. Jeg GLEDER meg til Findus kan begynne å være mer ute sånn sett.

Håper du får en fin fredag!

8 comments:

 1. Så nydelige blomster, Johanne! Og pusen, så skjønn!Men vet ikke noe om kattedo, kanskje spørre på zoo butikken?Klem fra meg!

 2. Fine pusen:) Pondusen vår går alltid ut når han må på do nå. Men i den tiden vi brukte kattedo husker jeg det var veldig forskjell på kattesanda vi brukte. De rimeligste fungerte ikke i det hele tatt, men den som heter "catsan" mener jeg funka greit. Den har de på rema:)Hvis ikke finnes det sikkert noe enda dyrere og bedre på dyrebutikken.

 3. fine blomster! Jeg skal ut og handle med mamma i ettermiddag, kanskje jeg får kjøpt litt blomster :)

  Har ingen kattetips desverre, det er den verste lukten! ish. Men det blir jo bedre når han kan være ute. Kanskje dere kan prøve med wc block?HAHA :)

 4. Prøv ein anna type kattesand, det er stor forskjell på typane! Også kan de kjøpe(om de ikkja alt har) ein boks med lokk og luke - da blir det mindre lukt og søl:)

 5. Svibel minner meg om barndommens jul :-)

  Jeg er ingen katteekspert, men jeg mener å ha hørt at hannkattene har noe strammere lukt på urinen enn hokattene. kan det være derfor?

  God helg til dere! klem

 6. Svibel er blitt juleblomst nr 1 for meg og. Begynte først med det da sambo måtte ha sånn for å få julestemning, mens jeg synes de luktet nå kanskje vel skarpt. Men etter 6 år med disse blomstene, så liker jeg lukten, og den er jul for meg og. Ifht katten så har en venninne av meg to innekatter (hannkatter), hun sverger til en kattesand hun kjøper på dyrebutikken. Det er en slags "perler" som klumper seg når de blir våte, så kan man bare fjerne det som er "brukt". Det er litt dyrt, men var visstnok såå verdt det ifht forbruk og lukt :)

 7. Har ikke kommet så langt som til juleblomster i år, men jeg syns også at amaryllus er kjempefin! Som andre foreslår,prøv en annen sandtype. Vår brukte innedo da vi fikk han og det gikk ikke lenge før jeg heiv ut greia og katten pent fikk bæsje ute!! Nå er vår litt større da, og han er kastrert. Det anbefales, uansett om det er hann eller hukatte!

 8. Takk for alle gode tips venner! Det ser ut til at vi bare må bytte sand ofte. Det er klart at ny sand som klumper bedre blir sikkert bra. Ellers skal Findus kastreres, må bare bli over 6 mnd først.

Comments on this blog post have been disabled.