A blög once bit my sister

JULEBRØD

Julebrød-kos

Jeg har bakt julebrød etter denne oppskriften. De eneste forskjellene jeg har gjort er å dele brødet i fire i stedet for to (mulig du må redusere steketiden noe) og ha dem i pappformer fra Åhlens.

Et annet godt tips til deg som eventuelt skal bake dette brødet er å vanne ut rosinene i ca. 30 min før du har dem over i deigen, da blir brødene mye mere saftige :)

Julebrød

Det heves.

Julebrød

Mmmm..duften av kardemomme og nystekt brød med plenty SMØR brer seg (smøret var importert fra Irland).

Lek med pus

Olli og Findus er bestevenner. De er rett og slett helt hengivne til hverandre. Koser stadig vekk og Olli leker mye med pusen. Håper å få tatt noen skikkelig gode bilder av det snarest.

Krølle-Olli

Nybadet Olli som har begynt å få litt lengde på håret. Herlig å se tendensen til krøller :)

Oliver

Her er vi litt trøtt-trist (som Harald Eia ville sagt på nord-norsk tulledialekt).

Emilie har slitt med blærekatarr hele helgen og vi trodde hun måtte ha antibiotika i dag. Heldigvis gikk det over av seg selv. Vi har pushet mye drikke, tranebær og kos i noen dager.

Angående juleforberedelser så mangler vi kun juletre. Hva går du for, gran eller edelgran? Eller liker du kanskje furu?

Desember-klem fra The Brekkevolds.

7 comments:

  1. Edelgran er klart finest. Furu, NEEEEEI! Det er ikke juletre,men en busk som bør stå i skogen!

  2. Edelgran. Vår kosta oss 7 hundrelapper i år. ja, det er helt villt. men jeg må ha et høyt og tett tre. :)

  3. Jeg er vant til edelgran og liker nok det aller best av en eller annen grunn. Vi går for et bittelite tre i år tror jeg, også må nok pynten henge høyt ;) Så herlig Oliver var i den pysjen, den har Håkon hatt også, men nå har han vokst fra den. De brødene tror jeg at jeg må prøve, så himmelsk gode ut. Jeg elsker gjærbakst. I helgen fikk jeg Schakendas bakebok, gleder meg til å prøve meg på noe derifra. Har ikke du den boka? God natt!!

  4. Vi har heller ikke kjøpt tre enda. Var i skogen på jakt etter tre på lørdag men det var bare ekstreme hjørnetrær igjen.... Syns edelgran er veldig fint, de drysser jo heller ikke så mye. Furu ville blitt helt feil! Jeg har også bakt Trines julebrød. Måtte hive de i frysen, hvis ikke hadde de nok blitt borte sporenstreks!!! NAM!

  5. Sukk! Bare kjenner lukten av nybaktbrød. Tror vi tar et minitre i år. Edelgran. Eller gran. Det søteste jeg finner i skogen, som står inntil et annet tre og må hogges uansett :)

  6. De brødene ser deilige ut! Skal skjekke om eg har alt, så tenkjer eg at eg skal bake de i dag:) Her går det i plastikkfantastikk. Eg er vandt med furu og mannen min gran. Mest synes vi det er viktig at det ser bra ut, og det gjør jo plasten vår:)

  7. Mmmm, de brødene ser nydelige ut. Kanskje jeg må bake selv om jeg hadde tenkt at det var nok nå. Jeg er vant med både furu og grantre, men hjemme hos oss er det edelgran. Den er så fin!

    Gode førjulsdager til dere....nå er det jammen ikke lenge igjen ;-)

Comments on this blog post have been disabled.