A blög once bit my sister

Sukk..

Olli

Han er skjønn, vår lille 1-åring.
Han er leken og kontaktsøkende.
Han er liten og krevende.
Han har fått barnehageplass til midten av februar.

Det fikk vi vite i går. Jeg var sikker på at jeg skulle klare det denne gangen også. Jeg skulle klare å ta meg av min lille imens jeg jobbet 50% natt og Morten kun var hjemme de dagene jeg må sove imellom vaktene. Der tok jeg feil. Jeg er sliten, veldig sliten noen dager. Har lite overskudd og i dag foreksempel blir alt et ork.

Det merker jo også Emilie. Så hun har vært mer krevende og ikke like sprudlende som vanlig. Da blir mor bekymret og enda mer sliten. Ikke misforstå meg. Jeg er glad, glad for alt det fine med disse to. Kjenner bare at det skal bli så godt å forhåpentligvis finne igjen overskuddet til de begge. Gi en og en individuell oppmerksomhet og mammakos. Det kan en barnehageplass hjelpe mye til med. Så jeg gleder meg til han begynner i barnehagen. For selv om han ikke skal dit hver dag, så skal han få leke, lære og slite seg ut på den fine måten som bare en barnehage kan tilby. Et lite hjertesukk fra meg i dag altså.

Håper din dag er full av overskudd og glede.

20 comments:

  1. Gratulerer med plass. Høres ut som det er det rette for begge to. Blir nok fint for han å leke og herje med andre unger, mens du får overskudd etter nattevakter. Lykke til med oppstart.

  2. Takk Mildrid! Vi gleder oss begge mye til at om man feks er syk en dag, så slipper man å ta ansvar for andre enn seg selv i noen timer iallefall.

  3. Hvis jeg leser deg rett, så synes ikke du heller det er så lett med barnehage. Ideelt sett så skulle man vel gjerne vært hjemme med de søte små mye lengre enn man nå kan. Bare kose, leke, lese, høre på musikk, ja og mye mer. Men plutselig slår hverdagen i mot deg, man må jo ha penger til livets opphold, og da må man jobbe, og da må de søte små i barnehage uansett om man vil eller ikke. Jeg synes det er vanskelig med barnehage, og tror aldri jeg kommer til å venne meg til det. Men da får man bare gjøre det beste ut av det. Så mine søte små har fri når jeg har fri på turnusen. Så sånn sett er det fordeler med turnusjobbing. Magnus starter i barnehagen på mandag, snart 17 måneder gammel. Mange synes nok han er stor, vi er i allefall veldig glade for at han har fått disse ekstra månedene hjemme. Så jeg skjønner ditt hjertesukk veldig godt Johanne:-)

  4. Enig med deg Cecilie. Det no en gang slik at man dessverre blir sliten. Godt er det dog at jeg har mye fri på min nattstilling. Så lenge bh fungerer bra, syns jeg ikke det er vanskelig med bh. Jeg skulle bare ønske man kunne være lengre hjemme. Emilie begynte når hun var 20 mnd i bh. Fin alder det.

  5. Neida, det går seg til når de blir større da. Sånn som nå har jo Sofie det fint der og får leke masse sammen med venninnene sine. Synes det er vanskeligst når dem er små, for da skjønner de ikke så myer av det hele. Og så kommer de til å gråte, huff!

  6. Er ikke så greit når det ikke blir sånn som man hadde håpet. Storebror her var hjemme til han var 18 måneder, og det var kjempefint siden vi hadde mulighet til det. Men minstemor begynte da hun var 1 år. Selv syntes jeg det var veldig tidlig, men hun syntes det var topp! Ikke noe gråt, bare stas Ü Hun gråter hvis hun må være hjemme når storebror drar i barnehagen (som i dag, syk lita tulle). Når skuffelsen har lagt seg blir det nok bedre for dere alle. Ei uthvilt og opplagt mamma er mye bedre for ungene! Lykke til med oppstarten Ü

  7. Der røpet jeg visst navnet til lillesnuppa... (kommentaren over her, skulle jo stå Guro der) her går jeg helt i surr! Jeg som har vært nøye på å ikke røpe navnene til ungene på bloggen.... Hysj, ikke si det til noen da Ü

  8. Eg jobber også kun 50%, og vi har no begge ungane i bhg. Det betyr ein utkvilt mamma som kan tulle masse på ettermiddagane, og som har lengre tålmodigheit. Så gled deg du; du fortjener å ta vare på deg sjølv, og hugs at de små storkoser seg i bhg!!!

  9. Hjertesukk er helt nødvendig innimellom, Johanne!! Så fint at dere har fått barnehageplass til Oliver. Han kommer til å få det helt supert, det vet du jo ;) Jeg skjønner så godt frustrasjonen din, jeg hadde det omtrendt sånn i 10 måneder når Ingvild var mellom 1 og 2 år. Vi fikk ikke barnehageplass og valgte å ha henne hjemme fremfor dagmamma eller familiebarnehage. Jeg jobbet 50% kveld og helg, jeg ble helt kaputt. Min mann og jeg møttes i døra for å overlappe hverandre, og etter 10 måneder sa det stopp. Fungerte ikke for oss. Og dette var med ett barn, så jeg har stor forståelse for hvordan det følges med to barn og i tillegg nattjobbing... Gled deg over barnehageplassen og vit at du kommer til å ha et annet overskudd til dine fine små når de er hjemme sammen med deg! Jeg jobber ikke enda, men jeg kjenner også på "sliten småbarnsmor"-utrykket må jeg innrømme. Det er en helt annen virkelighet å ha to små troll, enn å ha en. Og de setter oss jammen på prøve innimellom (hver dag!) ;-) Ha en riktig fin fredag og god helg!! Klem fra Ellen

  10. Guro: Så fint navn datteren din har! :)

    Ann-Kristin: Takk for de varmende ordene, de hjelper!

    Ellen: Ja, to barn er nok mer enn nok for oss. Mange prøvelser, selv om det er mest kos. Jeg gleder meg over barnehageplassen, det er ikke mange unt å få barnehageplass midt i barnehageåret her omkring. Heldig var vi som fikk plass pga av nyåpning.

  11. Synes det er så fint at du deler slike tanker med oss, for det er mange slitne mødre der ute..som tror det er et nederlag å innrømme slike følelser og tanker.

    Tror barnehage blir godt for dere jeg. Når de er så små så tilpasser de seg ganske fort barnehagelivet, og du kan jo begrense tiden slik det passer dere!

    Synes det er flott at du tenker på Emilie oppe i det hele, mange ser seg kanskje blind på minstemann..

    Det ordner deg. Det gjør det alltid:) God helg Johanne! klem:)

  12. Håper ikke jeg uttrykte meg uklart, men jeg mente at jeg skjønte at det er slitsomt med to små, hvorav en er hjemme, når du samtidig jobber natt. Ikke at det skulle holde med to barn, om du skjønner ;) Og, du, du er jo mamma til tre vakre du da... ;)

  13. Ellen: Jeg skjønner godt hva du mente altså. Du uttrykte deg helt fint:) Jeg har 3 skjønne barn ja:)

    Whitebite: Det er godt og det hjelper mye å dele syns jeg. Man får liksom skrevet det litt av seg føles det som. Spesielt godt når man får respons og medfølelse. Takk alle sammen!

  14. De sier et barn er et barn og to barn er ti :) A begynte i barnehagen når hun var 12 måneder, fordi jeg måtte tilbake på skolen. Hun elsker barnehagen sin! Og har stortrivdes der siden august! Du sier det er en ny barnehage, og jeg har jobbet i mange barnehager i trondheim opp igjenom årene som vikar i trondheim kommune, og fordelen med nye barnehager er at det ofte er nye yngre ansatte der med masse giv og kreativitet og lek. :)

  15. Gratulerer med barnehageplass! Det blir nok bra til både foreldre og barn :) Og god helg til dere alle!

  16. Marit S: Emilie begynte i ny bh i 2009, de ansatte der var ferske og kreative. De har fått det til.

    Håper det også blir slik på Ollis bh.

    Guro: Takk!

  17. tenk så mye bedre det blir for alle om mamma'n er mer opplagt! Det merkes her i huset :-) Lukas startet i barnehage i høst, 13 mnd gammel. De to andre var to og tre da de startet! Det var med tungt hjerte jeg hadde innkjøringsdagene, men jeg så fort hvor godt han trivdes! Han storkoser seg, og har brødrene sine på samme avdeling. Og så er det så fine de som jobber der også, superfine!

    Det er viktig å ta vare på seg selv også, kan ikke være supermamma uten å ta hensyn til seg selv! :-)

  18. ååh..som jeg skulle ønske at jeg kunne vært lengre hjemme med ungene ;( men, det blir vanskeligere og vanskeligere for hvert barn man får! men nr 1 var hjemme i 3 år (var dagmamma her hjemme) nr 2 var hjemme i 2 år, imens nr 3 var hjemme i et drøyt år.. ekstremt slitsomt å få dagene til å gå opp til tider, da er en velfungerende barnehage gull verdt!

    grattis med plass, og lykke til!

  19. Kine M: Akkurat nå er jeg veldig opplagt siden min mann har vært sm i noen dager. Så vi har jobbet litt som et team om dagene, slik får man iallefall litt mere egentid. Selv om mannen seff ikke har vært helt i toppslag. Godt å ha ham hjemme uansett.

    Gunnhild: Jeg kunne godt vært hjemmeværende husmor, men da måtte det gjerne vært flere av de rundt meg også.

  20. Så godt å lese at vi er flere! Jeg har og begynt i jobb nå, 60% natt. Og lillemann har fått barnehageplass når pappaen er ferdig med sin permisjon. Det er jeg kjempeglad for, selv om jeg også synes det er vemodig at tiden hjemme med han er over. Allikevel så velger jeg å tenke at mine barn er heldige. For blir de syke har jeg som regel mulighet til å ha de hjemme de dagene som trengs, i stedet for å sende de avgårde så kjapt som mulig for å ikke ha for mye fravær på jobben. Med Leah brukte jeg å la henne spise frokost hjemme før hun ble levert i bhg og hentet tidlig de dagene jeg ikke måtte sove ut. Og når hun sov i bhg i tillegg så ble det jo faktisk ikke så mange timene hun var der, og den oppskriften blir det vel nå og. De får jo egentlig det beste av to verdner. De er så store at de kan være krevende å ha hjemme, og det er så godt at noen tar ansvaret for de og at de får utfolde seg litt. Også har vi overskudd til de når de hentes. Og det med at du er sliten, det blir jeg også av denne jobben. Det hender at det må soves litt ekstra 2. dag etter nattevakt og. Sånn blir det vel når vi trikser så fælt med døgnrytmen. Nei, man elsker sin barn så høyt at man vil gå gjennom ild og vann for de, men å ta vare på seg selv er jo egentlig å ta vare på barna sine også. Du fortjener i allefall å ta vare på deg selv!! Håper du får til å kose deg med litt velfortjent fritid også, når du ser at O har det bare fint i barnehagen <3

Comments on this blog post have been disabled.