A blög once bit my sister

Granola med tranebær, kanel & kardemomme

Granola

Finn frem:

  • 250 gram (økologiske) havregryn
  • 50 gram solsikkekjerner
  • 50 gram sesamfrø
  • 75 gram mandler, grovt hakket
  • 75 gram valnøtter, grovt hakket
  • 25 gram brunt sukker, kan sløyfes
  • 2 klyper maldonsalt
  • 1 dl eplejuice (eller annen fruktjuice)
  • 1 ss honning
  • litt kanel (smak til), kan sløyfes
  • litt kardemomme (smak til), kan sløyfes
  • 75-100 gram tørket tranebær

Oppskriften kan selvfølgelig alltid dobbles om du ønsker den skal vare en stund. Nydelig med friske bær (evt frosne bær), kesam, gresk yoghurt, litt honning eller lemon curd.

Garnolaen stekes på 140 grader i ca 50 min. Rør med 10-15 minutters mellomrom. Bildet er tatt før tranebær er tilsatt, det tilsettes etter steking.

God lørdag!

Leave a comment

This blog supports Gravatars. To have your picture displayed beside your comment, please sign up at gravatar.com.