A blög once bit my sister

Kardemommesnurrer

Hvis du er glad i boller med masse deilige kalorier, så bør du prøve å lage disse. Fantastisk god oppskrift! Denne oppskriften er lagt ut av en svensk blogger som heter UNDERBARACLARA, bra navn!

Underbarajohanna- som jeg ville blitt kalt på svensk ;) Det hadde vært noe det, skulle ønske jeg var svensk av og til. Da skulle jeg bodd i Skåne, tenker masse på den uka vi tilbragte der i fjor sommer. Must go back!

Til Underbara Claras kardemommesnurrer trenger du: 150 gr smør, 5 dl melk, 50 gr gjær, 1,5 dl sukker, 1/2 ts salt, 3 ts kardemomme, 1,4 l hvetemel, 1 egg til pensling

Fyll: 100 gr mykt smør, 1 dl sukker, 2 ss kardemomme

Lag vanlig gjærdeig. Bland sammen alt det tørre. Smelt smøret og varm opp melken til den er fingervarm. Dersom du bruker ferskgjær røres den ut i melka, bruker du tørrgjær blandes den med det tørre. Bland væsken med det tørre enten for hånd eller med kjøkkenmaskin og eltekrok. Elt deigen godt og la den heve tildekket på et lunt sted i ca 30 minutter eller til deigen har doblet seg i størrelse.

Slik er teknikken: Del deigen i tre like deler og form hver del til et rektangel. Tips: i dette stadiet skal deigen knas minst mulig for det gir "krympedeig" ved kjevling. Bare løft og form den på plass. På den ene halvsiden, - smør ut fyllet i form av mykt smør, sukker og kardemomme.Brett over den usmurte halvdelen og kjevle litt ut, men ikke for tynt. Del hvert rektangel i 6 lange remser. Snurr hver remse et par ganger. Nå kan snurrene etterheves i ca 40 minutter, pensles med sammenvispet egg og stekes ved 200 grader i 10-12 minutter.

Mums i väg!

Leave a comment

This blog supports Gravatars. To have your picture displayed beside your comment, please sign up at gravatar.com.