A blög once bit my sister

Lussekatter

Lærlingen

Bildet over er av lussekattebaking i fjor, på 2-årsdagen til Emilie. Å bake lussekatter har vært tradisjon siden 2001. De første årene var det vennefest hvor alle som kom fikk lage sine egne lussekatter. Etter å ha prøvd å kombinere baking og barnebursdag ett år, så skjønte jeg at lussekattene måtte bakes ferdig før besøket kom. Legger nå ut oppskriften her etter ønske, om dere vil ha fremgangsmåten så si i fra ;)

  • 150-200g smør
  • 5dl melk
  • 50g søtgjær
  • 1 ts salt
  • 1 1/2 dl sukker
  • ca. 1 kg hvetemel
  • 1 g SAFRAN - støtes i morter sammen med sukker før det haes oppi.
  • 1 egg

Pensles med egg før servering. Rosiner til å pynte med. Jeg lager alltid dobbel deig fordi dette er populært, og jeg er ekstremt glad i lussekatter. La deigen heve ca. 1 time før dere begynner å flette og rulle ut lussekattene.

God baking!

Leave a comment

This blog supports Gravatars. To have your picture displayed beside your comment, please sign up at gravatar.com.