A blög once bit my sister

Hjemmelaga knekkebrød

Ferdig knekkebrød

 • 4 dl havregryn
 • 2 dl sesamfrø
 • 2 dl linfrø
 • 2 dl solsikkefrø
 • 2 dl sammalt rugmel
 • 1 ss salt (ikke altfor stor skje, ikke toppet)
 • 6 dl vann

Min gode venninne Hildegunn kom før jul med helt nydelig, hjemmelaget knekkebrød til meg. I dag fikk jeg oppskriften og ble helt gira på å lage den, siden jeg etter en del leting gjennom skuffer og skap fant alle ingrediensene.

Røra Knekkebrød deig

Rør sammen deigen, som skal være noe klissete, fordel utover to langpanner—jevnest mulig. Del opp med pizzaskjærer før steking. Jeg leste også en del andre knekkebrødoppskrifter på nett for å finne den beste måten å steke de på. Fant til slutt ut at jeg skulle sette dem midt i ovnen på varmluft og 180 grader i 40-45 minutter først, så ha luka noe på gløtt og steke videre på 100 grader i 20-30 min så de fikk tørke. Da ble de rett og slett superbe :)

Hjemmelaget knekkebrød

7 comments:

 1. Nam dette så digg ut. Mamma og pappa prøvde seg på knekkebrød i høst de også, men jeg fikk ikke smake. Jeg får vel prøve selv da ;)

 2. Hej

  Tak for kikket herinde på bloggen din. Hvor ser dit knækbrød lækkert ud - bliver helt sulten :-)

  Skønt skab, du skal istandsætte til datteren din, og ja, Kardemommes fine lilla skab fik også mig til at sukke :-)

  Hilsen Helle

 3. Å, gjett om jeg skal prøve dette, det så supergodt ut! Tusen takk for oppskrift :)

 4. Va inne på bloggen tidligere i dag,da kom gutten min på 3 år bort.."Åhh,det e en SØT baby..kor fin" sa han da han så blide av Alma,og æ e enig:) Johanne du har så mye spennende du hold på med,trur d skapet bli kjempefint.Lika sånne møbla.Fint i hvitt med spreke farger inni eller lilla som det du hadd avbilda:)Skjønna du og e inne på NIB:)Kan drøm mæ bort i evigheter der..Æ gleda mæ t å se på bloggen kordan d bli:)

 5. Herlig historie om episoden med gutten din Marlén. De er så skjønne! Bruker en del tid på å lese interiørblogger, særlig de med mye farger har jeg funnet ut. Tror jeg ønsker mere farger inn i interiøret egentlig.

  Ellers er må jeg lage en porsjon til av de knekkebrødene snarest, for de forsvant hyppig og falt også i smak hos Emilie.

 6. Så bra at du fant en stekemetode som funka, den må jeg prøve neste gang ;-)

Leave a comment

This blog supports Gravatars. To have your picture displayed beside your comment, please sign up at gravatar.com.