A blög once bit my sister

Matdrømmer

Fields of cake

Jeg drømmer om mat, så nå har jeg gitt meg selv en utfordring den uka jeg skal ha ferie. Jeg skal lage mye mat og forhåpentligvis god mat. Jeg elsker å kutte, sippe til litt rødvin, steke, smake og lukte på... Så fra søndag til og med neste lørdag skal jeg lage Trines mektige matblogg sin ukemeny. Så den eneste retten jeg vet jeg skal lage er [kryddergrønn salmalaks med asparges og gulrotpuré] (http://trineblogg.blogspot.com/2009/11/kryddergrnn-salmalaks-med-asparges-og.html). På søndag kveld legges neste meny ut, spennende!

Det blir nok storhandel på mandag, tenkte kanskje dere ville vite hva herligheten koster- om det er noe som er en utfordring å lage (blir noe fiasko, så skal det komme frem)... andre ting dere kan finne på å lure på? Så det blir nok mye mat på bloggen i uken som kommer :)

En muffins oppskrift fra denne nettsiden må nok også prøves, eller jeg tror det må bli disse store saftige herlighetene. Super sunt å nyte synet av iallefall. Nydelige søtsakbilder lånt fra Flickrbruker fields of cake

Sleeping beauty

En trøtt liten Emilie sovnet så søtt, så søtt på sofaen i ettermiddag. Turdag i barnehagen er herlig, men slitsomt vel å merke.

Pasta dish

Fersk fullkornspasta med tomatsaus og karbonadedeig.

Tomatsaus:

  • En boks krossade tomater
  • En liten løk, finkuttet
  • Et par hvitløkfedd
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 ss sukker, ikke toppet.
  • 2 ts kyllingfond
  • evt basilikumolje

God torsdagskveld!

4 comments:

  1. Hei Johanne, Så utrolig morsomt at du finner inspirasjon i oppskriftene på matbloggen min! Det skal bli spennende å se hvilke erfaringer du gjør. Lykke til!

    Klem, Trine ;)

  2. Dette så fristende ut! Vi endte forresten i en muffins-diskusjon på jobb i går. Ikke diskusjon egentlig, mer fantasering om diverse fristelser man kan putte i muffinsene. Etter denne samtalen har jeg utrolig lyst å lage dumle-muffins i helga. Sjokolademuffins med et par dumle inni. Også går det jo selvsagt an å ha noe på toppen også. Men nå er jeg visst igang med å fantasere igjen.... God helg!

  3. Dette så kjempegodt ut! Jeg er en katastrofe på kjøkkenet, men jeg tror jeg skal klare den oppskriften der. Tipper den faller i smak hos guttene også. :)

  4. Trine: Liker at du skal følge med, for da må jeg jo prestere...smile

    Guro: Det er kun hvit sjokolade som mangler til helgens muffins. Dumle er jo så godt at det må passe perfekt i en muffin.

    Susanne: Tomatsausen er iallefall godkjent av Emilie.

Comments on this blog post have been disabled.