A blög once bit my sister

Lørdagsmorgen

Barnefrokost Uvær

O på skinnfellen Fargerike tulipaner

Vinden har herjet ute i natt, det har iallefall den nattammende fått med seg. Tror rett og slett jeg sov litt mer urolig av den grunn både Oliver og jeg. Minte meg veldig om når mammaen til Ronja Røverdatter sang godnatt sang til sin røverjente.

Vargen ylar i nattens skog,
han vill men kan inte sova.
Hungern river hans vargabuk, och det är kallt i hans stova.
Du varg,du varg,kom inte hit, ungen min får du aldrig.
Vargen ylar i nattens skog, ylar av hunger och klagan. Men jag ska ge'n en grisasvans, sånt passar i vargamagar.
Du varg, du varg, kom inte hit,
ungen min får du aldrig.
Vargen ylar i nattens skog, och hittar sig inget byte. Men jag ska ge'n en tuppakam, att stoppa ner i sitt knyte.
Du varg, du varg, kom inte hit, ungen min får du aldrig.
Sov, mitt barn, i bädden hos mor, låt vargen yla i natten. Men jag ska ge'n en hönsaskank, om ingen annan har tatt'en.
Du varg,du varg,kom inte hit,
ungen min får du aldrig.

- Astrid Lindgren

På det første bildet ser dere litt av et perleprosjekt Emilie og jeg har hatt denne uka som hun har vært syk, får se mer siden. Første feberfrie dag i dag. Antibiotika smaker høgg, så vi har dessverre litt kamp hver gang hun skal ta det, noen tips der? Godt å se at hun leker seg godt igjen iallefall.

Jeg fikk en stor bukett med herlige og fargerike tulipaner av min kjære i går, da blir jeg jo så klart litt ekstra blid. Vi har foreløpig ingen planer for dagen siden planene tidligere denne uka gikk i vasken, spørs om jeg skal bake litt :) Mulig vi tar en tur til biblioteket etterhvert.

God lørdag til deg!

7 comments:

  1. For et herlig bilde av Oliver, ikke mye engstelig sovestilling det det! Randi hadde uvi og fikk antibiotika med ferskensmak...Utrolig ekkel smak! Måtte lokke og lure det i henne. Vi måtte nok lokke med en sjokoladebit etterpå dersom hun drakk alt, ikke særlig pedagogisk kanskje men det funket. :-)

  2. den sangen er så fin å stemningsfull! et triks for å ta medisinen er å gi et klistremerke for hver gang det går greit å etter et vist antall klistremerker så blir d ny barbiedukke eller en annen type belønning:) håpe emilie blir frisk snart

  3. godt råd helga kommer med. Lag en oversikt som viser dager og antall ganger hun må ta medisinen. Hun må gjerne hjelpe til med dette, heng opp og la henne administrere klistremerkene, kryssene, premiene, hva du nå enn velger å markere hvert med.inntak med, og veksle inn i noe spennende til slutt,kino, forestilling, leke, hva vet jeg hva dere velger. Det viktigste er at hun ser framgang på "flinkjente" oversikten. Lykke til ! og takk igjen for fine bilder av det du deler med oss andre

  4. Hei dere: gode råd, så absolutt. Vi fikk byttet mixturen til tabletter. Vet ikke om det ble bedre ettersom at hun knasket den første og det smaker jo ikke akkurat godt. Prøvde å gi en klinkekule med prinsesser på for hver gang hun hadde tatt, men hadde ikke særlig effekt. Tror jeg får lage et skjema og få tak i noen klistremerker, rart jeg ikke har det i hus.

  5. ååh..ronja røverdatter!! den må JEG se sammen med ungene en dag, men ikke denne helga..nå er det nemmelig barna i bakkebygrenda som står for tur. nok en mamma-favoritt!

    jatakk til kaffedate en dag det måtte passe slik!

    helgeklem fra g-u-n-n-h-i-l-d

  6. Prøv antibiotika i dråpeform. Vår "helsbetennelsegutt" fikk dem i litt grapesoda, da slapp han klissete medisin, og siden du bare trenger noen dråper medisin døyvet brusen den litt bitre smaken. God søndag! Anne-Grethe

  7. Det ser så lunt, koseleg og fargerikt ut hos deg!

    God søndagskveld til deg og dine...

Comments on this blog post have been disabled.