A blög once bit my sister

DIY: Pesto

Basilikumen spirer

En pesto har følgende ingredienser:

  • Hvitløk
  • Basilikum
  • Pinjekjerner
  • Olivenolje
  • Parmesan
  • Salt og pepper

Basilikum

Det er ikke vanskelig å lage pesto. Alt du trenger er disse ingrediensene og en morter. Har ikke morter? Bruk stavmikser! Har ikke det heller? Bruk kjøkkenmaskin. Oppskrift finner du fort på google. Jeg lager det så ofte at det går av seg selv. DU ja, sier du Prøv selv, det er enkelt! Jeg pleier ikke riste pinjekjernene, det er like godt uansett og det går kjappere. Pesto er godt på det meste og gjør brødskiva litt eksklusiv. En god erstatter for fet majones.

Wifey's homemade pesto

Hjemme har jeg nå to basilikumplanter, den ene snart klar for pestofisering og den andre på vei. Dyrk noe selv du også. Du trenger bare jord, frø og vann + evt litt gjødsel. Som jeg leste i KK i dag, det booster selvfølelsen din om du gjør hagearbeid eller dyrker noe selv. Det er sant, selv om det kan høres litt klissete ut når du leser det.

Ruccola

I går fikk barseltreffet vår hjemmedyrkende ruccola i salaten, det syns jeg var litt stas:) Ikke så mye arbeid som ligger bak, bare litt kjærlighet. Jeg pleier å vanne plantene hjemme imens jeg hører på at Oliver sovner inn for kvelden. Tomatene på stua trenger snart å såes om; hva gjør man om man ikke har drivhus? Noen tips?

Ha en varm onsdag!

5 comments:

  1. Hello darling:) Tomatene våre har stått ute på verandaen siden tidlig mai... men de var ferdige planter da...

  2. Pesto er så godt ! Vi har en stor basilikum plante stående på kjøkkenet . Har funnet ut at basilikum ikke tåler vann, og at den må vannes på skål. ute har vi mange urter . Med 2 kokker i huset så er vi veldig opptatt av det ;) hi hi . Digger de turkise karmene under her :) Klem fra Janne

  3. Den pestoen din er knallgod så den skal jeg prøve å lage sjøl. Blir flott i kjøkkenhagen!! Har nu tilbragt noen timer på nettet for å finne ut hva vi kan ha i kjøkkenhagen, men det er visstnok ikke stort som vokser her oppe. Men vi skal da prøve oss på noe etterhvert! Men ugress - det vokser til og med i herdighetssone 7!

  4. Liker slike innlegg, tusen takk for tips!! Jeg har aldri forsøkt å lage pesto selv faktisk - selv om vi spiser det masse! Dette må bare prøves. Nå har jeg fått en ny favoritt på skiva som bare må deles; ripsgele, brie og valnøtter mikset med honning. Mmmm! Kan ikke spises hver dag desverre... ;) Du spurte om isformene - de er fra europris. 20 kr. for en form med plass til 6 is. Vi har former for 24 is tilsammen - men om en vil bruke noe annet funker det fint med andre ting en har for hånden også. Stikke ispinner ned i et glass feks. God istid - og kos deg med pestoen :)

  5. Nam!! Tar jo litt tid når man gror sine egne basilikumplanter, men du verden for en luksus, å kunne høste og lage deilig pesto selv Ü

Comments on this blog post have been disabled.