A blög once bit my sister

DIY- papirblomster

Papirblomster Papirblomster

IMG_5328 IMG_5325

I dag er det Emilie som presenterer en DIY (do it yourself) -papirblomster. Emilie hadde sydenfest i barnehagen for noen uker tilbake, til den festen ble det laget noen papirblomster i silkepapir. Hun har lenge hatt lyst til å vise meg hvordan. Jeg hadde kun hvitt silkepapir, så vi tok heller fram litt fargerikt papir fra Rie Elise Larssen.

IMG_5317

Så begynte Emilie å brette en kant på den ene siden, for så å vende papiret og brette en like stor kant på den andre siden. Slik gjorde hun det att og frem til hele papiret var brettet. Jeg kan minnes at jeg også lærte dette på barnehagen eller skolen en gang :)

Emilie viser hvordan man gjør.

Tilslutt kan du finne frem hyssing eller fint bånd og knyte en dobbel-knute stramt på midten.

IMG_5324

Nå er det bare å brette ut den fine blomsten og feste endene mot hverandre. Jeg fant ikke stiftemaskina, så vi brukte knappenåler til å feste sammen endene.

IMG_5308 IMG_5314

Emilie pyntet sin med litt ballernia-teip tilslutt :) Så hengte vi dem opp i gangen med stjerne-teip fra Søstrene Grene, sammen med noen fine fugler som jeg fikk av snille Meis-Gunnhild i fjor.

Vips så ble det litt mere vårlig i gangen. Vi lengter virkelig mot lysere tider.

Februar-hilsen fra Emilie og meg.

4 comments:

  1. WOW! Emilie! Du er jammen meg flink! Utrolig flotte blomster! Snart er våren her!

  2. Kjempefint! Det var en fin ting jeg kan gjøre med gutta mine :) har du sett hvor mye billig og fint scrappepapir de har på Nille forresten? Jeg har hamstret, og vi har laget så mye fint! Klippet ut fugler som henger på veggen på rommet til guttene, i forskjellige mønstre :) kjempefint!

  3. Kjempefint :) Jeg ramlet over denne i går: http://fishandbicycles.com/2012/02/09/eyecatchers-valerie-buess/ - ganske i samme "gata" liksom. Du som er så fingernem og har sånn fantasi kan sikker gjøre mye morsomt med papir!

    Har vært på lang tur i skogen i dag, småfuglene synger som bare det, så vårfornemmelsene slipper til litt nå om dagen. Vi får nyte øyeblikkene.

    God helg, Johanne!

  4. Så flink Emilie er! slekter på sin kreative mamma? Dette var en kjempefin ide:) god helg til dere:)

Leave a comment

This blog supports Gravatars. To have your picture displayed beside your comment, please sign up at gravatar.com.