For ca et år siden var jeg på Ultra på Lade for å gjøre helgehandel. De hadde gjerne masse smaksprøver hver fredag, vet ikke om det stemmer for øyeblikket. Denne gangen hadde de laget en deilig dessert med ananas. Endelig fikk jeg prøvd å lage den.
Du trenger:
- 1 moden ananas
- Sukker etter smak og behag, jeg liker det ganske syrlig og tok vel ca 3 ss sukker.
- Saften av en sitron
- Noen dråper vaniljeessens
- Flere kvister frisk mynte, kutt opp bladene fint.
- Noen friske mynteblader til pynt.
Skrell ananasen ved å skjære av skallet og deretter dele den i to på langs. Skjær ut kjernen og kast den. Skjær ananasen i jevne terninger, ca 1x1 cm. Pleier å følge med beskrivelse på hver ananas.
Lag "sausen" til ananasen. Del en sitron i to og bruk en sitronpresse til å få ut saften. Finkutt en masse mynteblader. Tilsett vaniljeessens og sukker, smak etter hver ss du har tilsatt av sukker for å finne riktig smak for deg. Ha dette over ananasen i en serveringeskål og bland godt.
Lag stivpisket kremfløte til. Nyt! Se også Trines mektige matblogg for ovnsbakt chiliananas.
I kveld skal jeg lage den første ukemenyretten: Salmalaks med gulerotpurè og asparges. Resultatet skal du få se senere :)
Mmmmm, dette ser godt ut! Et lite tips neste gang kan være å bytte ut vaniljeessensen med fersk vaniljestang! ;)
Ellers gleder jeg meg til å følge deg i kommende uke! Håper dere får mange gode og koselige stunder ved matbordet, og at du passer på å kose deg mens du lager maten (men det tror jeg du gjør).
Trine ;)
(Koselig at du bor i Trondheim! Jeg er født og oppvokst der, men flyttet sørover under studiene, og så fikk jeg liksom ikke rotet meg hjem før det var for sent....)
Hei Trine, det er bra du strammer opp kona litt. Vil ikke ha noe fusk med råvarene ;)
Yes! Vaniljestang selvfølgelig ;)
Trondhjemspi, så hyggelig! Hvordan er det med dialekta?
Vet om flere som ikke har rotet seg hjem enda...
Dette så bare helt nydelig ut. Elsker ananas, så dette hadde vært noe for meg ja :)