A blög once bit my sister

Jeg fikk det til :)

På hengeren Emilie synger

Jeg har faktisk sydd en kjole til snuppa mi. Det hadde jeg for litt siden ikke trodd at jeg skulle få til. Det er så godt at Oliver har bestemt seg for å sove litt lengre på dagtid; i går fikk jeg ferdigstilt denne kjolen til Emilie. Den er sydd etter målene på en annen kjole som snuppa har, enkelt og greit. Dere har sikkert fått med dere at jeg har dilla på både lilla og velurstoff for tiden, så kjolen ble i den stilen. Sommerkjole i RÅÅSA neste :)

Applikasjonen er av lille Anna. Dette stoffet var jeg så heldig å få av Guro da hun var på lunsj hos meg i forrige uke. Lille Anna og spöket Laban husker jeg godt fra jeg var liten, og ettersom jeg var mye i Sverige hos pappa er det absolutt flest minner rundt å se dette på svensk. Her er en liten snutt jeg fant på YouTube.

Snuppa selv var storfornøyd og da er det jo ekstra gledelig å lage noe til henne. I morges pakket vi sekk med nattøy og tannbørste; E skal nemlig overnatte hos en av bestevennene i barnehagen. Det er superspennende for en fireåring å dra på overnattingsbesøk.

Detaljer lille Anna

Så vi er en ettbarns-familie det neste døgnet. I morgen er det planleggingsdag i barnehagen og sesongen på kolonihagen starter. Vi skal begynne å male bort furua i den skjønne hytta vår og må få på plass retrokjøkkenet vi fikk tak i på Finn.no i høst.

Rosepynt Snuppa i ny kjole

Så la solen skinne og smelte bort all snøen. Sol i hjertet, sol i sinnet...SOL.. SOL...SOL!

Skinner solen hos deg?

God torsdag!

10 comments:

 1. Du har jo vore superflink, Johanne!! :) Så gøy å få til noko ein trur ein ikkje kan, og at det til og med blir godtatt av mottakaren...

  Gøy å sjå at Lille Anna kom til nytte, og at du også har minner til desse herlege bøkene!

  Kos dykk massemasse i kolonihagen! Eg nyt kvart eit drypp frå taket og kvar ein stråle frå sola... Kom, vår!!

 2. Lekker kjole:))

 3. Dæffen, den vart fin!!! Og de små blir jo så glade også, så da er det jo ekstra morro å lage noe! Kos dere i kolonihagen!!

 4. Ojojoj, så fin kjole! Skjønner godt at snuppa di ble glad for den altså! Her skinner desverre ikke solen idag, men vi har nå vært ute en tur likevel. Håper den snart titter frem igjen så vi får en deilig varm vårhelg!

 5. Suuuperfin kjole, og så koselig applikasjon. :)

  Bildet er laget av 10x15 bilder som jeg klippet så de ble firkanta. Er kanskje mindre jobb å lage en collage i photoshop og få den fremkalt på et stort lerret, men jeg syntes den effekten jeg fikk når det er mange små bilder ble veldig kul.

 6. Så flott kjolen ble! Deilig lillafarge. Og du ble feiende flott etter blinydagen. Jeg må komme meg til frisøren jeg også. Er litt gråstripete og ute av fasong.

 7. Super og leken kjole! Nei, her skinner ikke sola! Altså, nå er det jo seint på kvelden, og sola har gått ned, men det var ikke det jeg mente. For i dag har det snødd!! Grr!

 8. Så fin! Kjempeflink har du vært :)

 9. Hei igjen! Jeg har prøvd meg litt frem angående sjokoladen, men desverre har jeg enda ikke fått til et resultat som jeg er fornøyd med. Det finnes uttallige oppskrifter, men etter å ha lest mye om dette så skjønner jeg at det viktigste er å smake seg frem under prosessen. Du trenger: kakaosmør cocosa - kokosfett, helst den uten smak kakao vanlijepulver valgfri søtning

  Smelt kakaosmør og cocosa i vannbad på lav varme. Dette tar lang tid. Jeg tar feks 100 gram kakaosmør og en spiseskje cocosa.

  Når dette er smeltet rører du inn kakao, jeg bruker rå kakao og her må du smake deg frem. Kanskje 5 spiseskjeer? Kommer an på hvor mye/kraftig smak du liker.

  Rør i ca en teskje vaniljepulver, ikke vaniljesukker!

  Tilslutt kommer søtningen. Noen bruker sukrinmelis, men Agavesirup er ganske vanlig. Eller Yaconsirup. Det finnes mye rart, og jeg har skjønt at det beste er kanskje å bruke flere søtningsmidler sammen.

  Når alt er rørt sammen helles det i små silikonformer, eller som jeg gjorde sist, i en brødform med bakepapir. Settes i kjøleskap, er klart etter ganske kort tid, men blir ordentlig hard etter et par timer.

  Som sagt så har jeg laget det nå tre ganger, og siste gang ble definitivt best, men likevel ikke så god at det forsvinner. Målet er jo det ;-) Det er visst helt vanlig å prøve og feile her, det må en rett og slett regne med har jeg skjønt.

  Lykke til og gi gjerne tilbakemeldinger på resultatet hvis du lager!!!

 10. Jeg prøvde å liste opp ingrediensene, men det ser rart ut. Jeg prøver igjen. Du trenger kakaosmør, cocosa-kokosfett uten smak, kakao, vaniljepulver og søtning.

Comments on this blog post have been disabled.